BÚRKY v najbližších hodinách prudko zmenia počasie. Rozlúčte sa s letom a príde aj zima

BÚRKY v najbližších hodinách prudko zmenia počasie. Rozlúčte sa s letom a príde aj zima
Peter Minárik

Nad Slovensko mieri prudká zmena počasia o ktorú sa postará studený front, ktorý už v nedeľu začne ovplyvňovať počasie v našej oblasti. Front k nám prinesie búrky a lejak, po ktorom bude nasledovať chladnejší charakter počasia.

Nedeľa prinesie na naše územie ešte príjemné, letné počasie, no už popoludní začneme pozorovať prvé náznaky zmeny. Všetko to odštartuje studený front, ktorý začne postupovať cez strednú Európu.

Teplá nedeľa, labilné prostredie

Stále sme pod vplyvom rozsiahlej tlakovej výše, ktorá k nám prináša stabilné, no zároveň aj veľmi teplé počasie, ktoré vyvrcholí v nedeľu popoludní. Maximálne teploty by na juhozápade krajiny mali prekročiť hodnotu okolo +28 °C

Vysoké teploty však budú labilizovať vzduchovú hmotu nad našou oblasťou a v tejto labilnej vzduchovej hmote sa začnú vytvárať búrky.

Prvé búrky hrozia už v nedeľu, no oveľa výraznejšie budú búrky v pondelok. Viac o búrkach nájdete na mapách TU >>>

 

 

 

 

Po studenom fronte prudká zmena teplôt

Pondelok sa bude niesť v znamení prechodu výrazného studeného frontu. Ten na naše územie prinesie aj výraznejšie zrážky, no predovšetkým ochladenie, ktoré nás následne čaká.

Na dlhšiu dobu sa treba rozlúčiť s veľmi teplým počasím. Za studeným frontom sa totiž začne natláčať studený vzduch od severozápadu.

Teploty sa už v utorok výrazne prepadnú a v porovnaní s pondelkom sa ochladí aj o viac ako 15 °C.

Zatiaľ čo v pondelok sa ešte maximálne teploty vyšplhajú od +20 do +26 °C, tak v utorok sa budú teploty pohybovať len od +6 do +15 °C.

Od utorka by na našom území malo zavládnuť premenlivé, sychravé a veľmi chladné počasie, ktoré prinesie dokonca mrazy a návrat sneženia na hory a postupne aj do severných regiónov.

Celú túto zmenu odštartuje už o pár hodín studený front s búrkami. V ktorých oblastiach hrozia búrky si pozrite na mape v tomto článku >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Zajtra
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
24 °C / 5 °C
Blažena
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd