Časť Slovenska sa zobudila do zasneženého rána. Počasie komplikuje situáciu na cestách

Časť Slovenska sa zobudila do zasneženého rána. Počasie komplikuje situáciu na cestách
Zuzana Macháčová

V noci na naše územie dorazilo sneženie, ktoré ráno v jednej časti Slovenska značne komplikuje dopravu. Kde je situácia najhoršia?

Počas uplynulej noci na naše územie opäť dorazilo sneženie. Avšak zo zimy sa tešia len niektoré regióny Slovenska. 

Nočná nádielka snehu ráno komplikuje dopravu. Vodiči hlásia hneď viacero obmedzení. 

Nehody a obmedzenia na cestách

Na horskom priechode Príslop v smere do Hruštína sa šmýka kamión a sú tu aj neupravené cesty. 

 

 

Ďalej v okresoch Stará Ľubovňa a v regiónoch Orava, Liptov a Kysuce sa na vozovkách miestami nachádza čerstvý až utlačený sneh 1 - 3 cm. Vo vyššie položených miestach v okrese Rožňava a na cestách III. triedy v obvode Levoča sa na vozovkách miestami vyskytuje zľadovatený sneh do 1 cm.

Na D1 pred Tunelom Bôrik v smere zo Štrby sa zrazili dve osobné autá, v celom okolí sú aj neupravené cesty, buďte opatrní. Nehoda v dôsledku nepriaznivého počasia je aj v Podbielom v smere do Oravského Bieleho Potoka, tam skončil autobus mimo cesty. 

Pozor na poľadovicu a hmlu

Na poľadovicu pozor na Vernári, ale aj na severe Slovenska v Žilinskom a Prešovskom kraji. Dopravu na cestách dnes komplikuje aj hmla, preto opatrne na Myjave, v Novom Meste nad Váhom, Topoľčanoch, Hlohovci, Trnave a Piešťanoch, platí tam výstraha prvého stupňa pred hmlou.

Dopravná situácia sa v nadchádzajúcich hodinách zlepší, pretože teploty dnes vystúpia opäť vysoko a snehová nádielka sa tak roztopí. Ak vás zaujíma aké počasie nás dnes čaká, tak všetko podstatné sa dočítate TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd