Cez víkend krátke tričká, budúci týždeň hrubé svetre: K vrtochom počasia sa navyše pridajú aj BÚRKY

Cez víkend krátke tričká, budúci týždeň hrubé svetre: K vrtochom počasia sa navyše pridajú aj BÚRKY
Veronika Salayová

Apríl je v plnom prúde a tento mesiac nie je svojej povesti nič dlžný. Po víkendových horúčavách udrú búrky a následne sa výrazne ochladí, a dokonca prídu aj mrazy. Premenlivý apríl sa tento rok nezaprie. 

Máme tu vytúžený víkend, ktorý si treba užiť do sýtosti, pretože čoskoro nastane zmena počasia, a to veľmi výrazná. Po vysokých teplotách, ktoré počas tohto víkendu na mnohých miestach presiahnu letnú hranicu +25 °C, príde také výrazné ochladenie, že budeme siahať po hrubých svetroch a zimných bundách.

Dnes a zajtra bude vzhľadom na aktuálny dátum mimoriadne teplo a je veľmi pravdepodobné, že takéto vysoké teploty sa už v apríli nevrátia a môžeme s nimi počítať až v máji. Horúce počasie v nedeľu popoludní ukončí studený front, ktorý by mal priniesť na naše územie aj vlnu búrok.

 

V nedeľu vyvrcholí prílev horúceho vzduchu a teploty vystúpia až k +28 °C, no lokálne to môže byť ešte viac. Po týchto horúčavách však nastane rýchla zmena. Najprv udrú búrky a potom príde veľké ochladenie.

Na Slovensku sa ochladí aj o 15 °C

Studený front na naše územie dorazí v nedeľu popoludní zo severu a postupne sa u nás môžu tvoriť prvé búrky v poobedňajších a podvečerných hodinách, pričom na severe môže byť búrlivo počas celej noci z nedele na pondelok. Búrky treba očakávať aj v prvý pracovný deň v týždni.

Studený front so sebou prinesie búrky, ktoré môžu byť v pondelok silnejšie a môžu sa vyskytnúť na väčšom území Slovenska. Okrem toho sa začne ochladzovať a teploty budú rýchlo klesať. 

Už v utorok sa zobudíme do chladného rána, kedy denné maximá vystúpia na najviac +13 °C, čo bude oproti víkendu rozdiel aj o 15 °C. Očakáva sa, že chladné počasie s teplotami od +10 do +15 °C zotrvajú na našom území týždeň a následne by sa malo opäť postupne otepľovať.

 

Krátke tričká tak v budúcom týždni vymeníme za hrubé svetre, bundy a čiapky. V noci budú hroziť aj prízemné mrazy, čo opäť spôsobí vrásky na čele najmä ovocinárov. Viac o ochladení a nočných mrazoch prinesieme v nasledujúcich článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd