Chladné počasie na Slovensku bude pokračovať aj vo štvrtok. Vyskytnúť sa môže aj sneženie

Chladné počasie na Slovensku bude pokračovať aj vo štvrtok. Vyskytnúť sa môže aj sneženie
Dominik Cenkner

S chladnejším charakterom počasia, ktorý na našom území prevláda od utorka, treba počítať aj v priebehu štvrtka. Zmena sa totiž tak skoro nechystá. Čo sa ale chystá je sneženie, ktoré sa môže vyskytnúť opäť už od stredných polôh.

Na Slovensko sa vrátila zima so všetkým čo k tomu patrí. Nielenže sa ochladilo, ale vyskytovali sa aj snehové prehánky.

Kým v utorok sa tak dialo iba na vrcholoch Tatier, v stredu snežilo už aj v stredných polohách. Výraznejšia zmena počasia nás nečaká ani vo štvrtok.

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať dvojica tlakových útvarov. Rozsiahla tlaková výš nad východným Atlantikom a západnou Európou a rozsiahla tlaková níž nad východnou Európou.

Práve medzi nimi dvoma bude vo štvrtok do našej oblasti pokračovať prúdenie chladného vzduchu. Aké počasie nás teda čaká?

 

Bude chladno, miestami sa vyskytne sneženie

Prevládať bude premenlivá, len na východe spočiatku miestami ešte veľká oblačnosť. Ojedinele, najmä na severe, sa vyskytnú prehánky alebo dážď.

Od približne 1100 metrov nad morom bude snežiť. Zrána hranica sneženia poklesne ešte o niečo viac, na cestách tak jazdite opatrne.

Maximálna denná teplota vystúpi v rozmedzí od +9 °C do +14 °C. Na Orave, Liptove, pod Tatrami a na Horehroní bude ešte o niečo chladnejšie, a to okolo +7 °C.

Chladno bude aj na horách. Vo výške 1500 metrov vystúpi maximálna teplota na -1 °C.

Očakávané denné maximálne teploty
Očakávané denné maximálne teploty, imeteo.sk

Pocit chladu bude umocňovať aj vietor. Fúkať bude od severu s rýchlosťou 3 až 9 m/s. Na juhovýchode bude o niečo silnejší, 11 m/s a tu v nárazoch a do 16 m/s. Len v Banskobystrickom kraji sa miestami očakáva slabý vietor.

Chladné počasie v našej oblasti zotrvá

Ak ste si mysleli, že toto chladné počasie bude záležitosťou pár dní, tak vás musíme uviesť do omylu. Oteplenie sa tak skoro nechystá.

 

Ako prezrádza predpoveď počasia, chladnejší charakter počasia sa na našom území očakáva ešte niekoľko dní. Zmenu by navyše nemusel priniesť ani príchod nového mesiaca - mája. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Oblačno
20 °C / 3 °C
Hermína
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd