Ďalšia tragédia v Alpách: Po páde vrtuľníka zahynuli traja pasažieri

Ďalšia tragédia v Alpách: Po páde vrtuľníka zahynuli traja pasažieri
Dominik Cenkner

Traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia pri havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v utorok okolo 09.25 h vo švajčiarskom kantóne Valais (Wallis). Informuje o tom TASR.

Stroj sa počas heliskiingu zrútil zo severného úbočia hory Petit Combin vysokej 3668 metrov. Ako popoludní oznámila kantonálna polícia, posádku vrtuľníka tvorili okrem pilota aj horský vodca a jeho štyria zákazníci.

Dvom zraneným osobám pred prevozom do nemocnice v Sione poskytli okamžitú lekársku starostlivosť. Záchranári sa neskôr dostali aj k tretiemu zranenému.

Zvyšní traja pasažieri nešťastie neprežili. Štátna príslušnosť turistov na palube vrtuľníka nebola bezprostredne známa.

 

Pád vrtuľníka vyšetrujú

Vyšetrovanie príčin a priebehu nehody vedie Spolková prokuratúra (BA). Spolupracuje pri tom so Spolkovým úradom pre políciu (Fedpol) a políciou kantónu Valais.

Heliskiing, tiež známy ako heliboarding, je druh lyžovania alebo snowboardingu, pri ktorom lyžiarov dopraví na vrchol zasneženej hory helikoptéra a pod vedením skúsených sprievodcov sa spúšťajú nedotknutým hlbokým snehom.

Pri páde lavíny zahynuli traja ľudia

V priebehu pár hodín oblasť zasiahla ďalšia tragédia. Ako sme vás dnes ráno informovali, v kantóne Valais zahynuli v pondelok pri páde lavíny traja ľudia.

 

Medzi obeťami bol aj 15-ročný chlapca z USA. V priebehu dvoch dní tak vo švajčiarskych Alpách zomrelo 6 ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd