Dnes bude veľmi teplo. Teplota bude atakovať +35 °C

Dominik Cenkner

Záver týždňa bude v podstate začiatkom návalu tepla. Dnes sa teploty budú šplhať poriadne vysoko.

Synoptická situácia bude v dnešný deň taká, že vo veľmi teplom vzduchu k nám bude od severozápadu zasahovať okraj tlakovej výše.

Piatok teda prinesie jasné až polooblačné počasie. Navyše bude veľmi teplo.

Na Slovensku bude o päť až deväť stupňov teplejšie než sú hodnoty z dlhodobého priemeru. Pred teplom sú vydané aj varovania.

Tie platia pre takmer celé západné Slovensko a južné oblasti na strednom a východnom Slovensku. Viac sa dozviete po kliknutí TU.

Teploty a výhľad do ďalších dní

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +29 °C do +34 °C. Len na severe budú teploty znesiteľnejšie.

Na Orave a pod Tatrami teploty vystúpia do +27 °C.

Do toho sa očakáva bezvetrie, alebo len slabý premenlivý, v južnej polovici západného Slovenska prevažne juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s.

Takéto vysoké teploty možno očakávať aj v sobotu a nedeľu. Začiatok nového týždňa však prinesie mierne ochladenie. Viac sa dozviete v článku, ktorý sme vám priniesli ešte včera.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd