Dnes si od intenzívneho sneženia oddýchneme. Bude však veľmi chladno

Dnes si od intenzívneho sneženia oddýchneme. Bude však veľmi chladno
Veronika Salayová

Po včerajšom intenzívnom snežení nás dnes čaká od husto padajúcich snehových vločiek krátka pauza. Teploty však pôjdu nadol.  

Stred týždňa prináša menej snehu, ale na druhej strane aj poriadne chladné počasie. Utorok zasiahlo stredné a východné Slovensko veľmi intenzívne sneženie, ktoré prinieslo množstvo snehu a do mnohých lokalít aj kalamiltu.

Dnešok toľko snehu určite neprinesie a snehu tak bude podstatne menej. Snehové prehánky sa v priebehu dňa môžu objaviť skôr ojedinele a rozhodne nepôjde o intenzívne sneženie. 

Oblačnosť sa dnes prechodne zmenší, za čo bude môcť prevládajúca tlaková výš. Bude jasno až polojasno, na východe môže byť oblačnosti o niečo viac. Fúkať bude len slabý vietor, takže počasie bude dnes pokojné. Čo sa teplôt týka, streda bude veľmi chladná, tak sa nezabudnite teplo obliecť. 

Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od -4 až +2°C a takmer na celom území Slovenska bude prevládať celodenný mráz. Za pokles teplôt bude môcť vpád chladného vzduchu na naše územie. Najchladnejšie bude na Orave a pod Tatrami, kde sa budú teploty pohybovať od -7 a do -4 °C.

Ranná situácia na cestách

Čo sa týka rannej situácii na cestách, tak všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú podľa správy ciest zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Horské priechody sú takisto zjazdné, kde povrch vozoviek je pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do 3 cm, na priechodoch Súľová a Grajnár do 5 cm. 

Vodiči, dajte si pozor na horskom priechode Vyšehrad v úseku Rudno - Turčiansky Ďur, kde je dnes ráno silná poľadovica! Dobšinský kopec je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 t a Slanec je ťažko prejazdný pre nákladnú dopravu, upozorňuje Stella Centrum.

Po pokojne, ale chladnej strede však sneženie nenechá na seba dlho čakať a štvrtok prinesie ďalšiu snehovú kalamitu. Vo štvrtok ráno sa pripravte od juhu na ďalšie sneženie, ktoré bude najintenzívnejšie v Banskobystrickom a v Košickom kraji. 

Viac o snežení vo štvrtok sa dočítate TU. Vývoj teplôt na nasleduje dni nájde v kalendári iMeteo

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd