FOTO: Blesková povodeň zasiahla ďalšiu obec. Desiatky obyvateľov muselo opustiť svoje domovy

FOTO: Blesková povodeň zasiahla ďalšiu obec. Desiatky obyvateľov muselo opustiť svoje domovy
Dominik Cenkner

S tým, ako sa blížime k večeru, klesá postupne aj činnosť búrok. Stále však spôsobujú škody. Najnovšie v Brzotíne.

Intenzívne zrážky v priebehu dnešného dňa zasiahli rozhranie Košického a Banskobystrického kraja. Už sme vás informovali o škodách, ktoré napáchali búrky v okolí Rimavskej Soboty. 

Stačilo pár minút a niekoľkými obcami severne od Rimavskej Soboty sa začala valiť voda. Tá na niektorých miestach siahala až po pás. 

Problémy v Brzotíne

V piatok popoludní silná prietrž mračien spôsobila problémy a škody aj v obci Brzotín v okrese Rožňava. Obec teraz musí riešiť ubytovanie pre približne 40 ľudí. 

„Situácia je najvážnejšia na Rudianskej ulici, na ktorej žije najmä marginalizovaná rómska komunita. Vo svojich obydliach mali niektorí vodu až po kolená. Riešime, či teraz majú kde bývať. Útočisko im poskytneme buď v telocvični alebo v klube dôchodcov,“ uviedol pre TASR starosta, Róbert Dókus. 

V obci malo zaplaviť aj pivnice či garáže pri rodinných domoch aj na Gemerskej ulici. Dotknutým obyvateľom sa obec snazí zabezpečiť aj pitný režim a stravu. 

Blesková povodeň v Brzotíne, zdroj: infonoviny.sk
Blesková povodeň v Brzotíne, zdroj: infonoviny.sk

„Zaznamenali sme asi 20 oznámení ľudí z Brzotína, ktorí hlásili, že im voda vytápa domy,“ uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach. Dodal, že na mieste zasahuje jedna jednotka HaZZ a niekoľko dobrovoľných hasičských zborov.

Búrok postupne ubúda

Po 17. hodine sa už intenzívnejšia búrková činnosť na Slovensku nevyskytuje. To ale neznamená, že pre dnešok búrky skončili. 

Stále sa môžu vytvoriť nové a to prakticky hocikde. Okrem toho aj bez búrok na niektorých miestach prší, pričom zrážky sú aj intenzívnejšie. 

Aktuálne dianie pre vás aj dnes sledujeme online. Ako to vyzerá so zrážkami si môžete pozrieť na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd