FOTO: Časť Slovenska za zobudila do bieleho rána. Nasnežilo aj 10 cm snehu. Kde?

FOTO: Časť Slovenska za zobudila do bieleho rána. Nasnežilo aj 10 cm snehu. Kde?
Veronika Salayová

Po zasneženej a chladnej noci sa časť Slovenska zobudila do krásneho bieleho rána. Je dosť pravdepodobné, že toto bude posledné takéto zasnežené ráno na Slovensku. Od piatku sa totiž opäť začne na našom území otepľovať. 

Slovensko počas včerajšieho večera a noci zasiahlo sneženie, ktoré do niektorých častí, najmä severného Slovenska, prinieslo aj 10 cm snehu.

Intenzívne sneženie od včerajších večerných hodín skomplikovalo aj situáciu na severe Slovenska. Pred polnocou sa začala situácia zhoršovať po tom, čo hranica sneženia v Žilinskom kraji klesla na zhruba 500 m n. m.

Na cestách pozor aj ráno

Vodiči mali počas uplynulej noci komplikácie predovšetkým na horských prechodoch a na severnej diaľnici D1. Pozor si treba dať aj dnes na vrchu Donoval, kde vodiči hlásia poľadovicu

 

Okrem horských priechodov je dnes ráno situácia na cestách už v celku pokojná. V okolí Piešťan boli do rána popadané stromy na vozovke, ale už sú odstránené a premávka je plynulá. 

Na severe Slovenska však buďte naďalej opatrní na cestách, keďže pod snehom sa ocitajú prakticky všetky cesty na horných Kysuciach, na Orave, na Liptove a na Spiši. V týchto oblastiach počas noci mrzlo a do rána nasnežilo 10 cm snehu, ktorý sa naďalej udržuje. Intenzívne však už dnes snežiť nebude a zrážky sa dnes očakávajú už len ojedinele.

Zrejme posledné sneženie na Slovensku

Tento sneh však nevydrží dlho, keďže sa bude počasie už len zlepšovať. Teploty budú v ďalších dňoch už len stúpať a je pravdepodobné, že toto bolo na Slovensku posledné výraznejšie sneženie počas tejto jari. 

 

Dnes síce ešte bude chladnejšie a štvrtkové maximá vystúpia v rozmedzí od +8°C do +15 °C, no od piatku budú teploty už len stúpať, pričom cez víkend opäť dosiahneme teploty nad +20 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd