FOTO: Známe slovenské kúpalisko zničila búrka. Vyčíňalo tu zrejme tornádo. Zostali len trosky

FOTO: Známe slovenské kúpalisko zničila búrka. Vyčíňalo tu zrejme tornádo. Zostali len trosky
Veronika Salayová

Nočné búrky vyčíňali na západe Slovenska a spôsobili veľké množstvo škôd. Obľúbené slovenské kúpalisko nočná smrť zmasakrovala natoľko, že až do odvolania ostáva zatvorené.

V pondelok vo večerných hodinách postihla obec Podhájsku veterná smršť, ktorá sa vyzúrila hlavne v okolí termálneho kúpaliska. Škody po búrkach sú tu obrovské.

Kúpalisko sa po nočnej búrke zmenilo na nepoznanie a z tohto dôvodu ostáva do odvolania zatvorené. Po týchto škodách sa zrejme kúpalisko tak skoro neotvorí.

Škody sú na kúpalisku obrovské

Hasiči museli však najprv odstrániť spadnuté stromy pre prejazd záchranných zložiek k termálnemu kúpalisku a následne začali s odstraňovaní škôd v areáli termálneho kúpaliska.

Po kalamitnej situácii na kúpalisku sa zomkli aj obyvatelia obce a zamestnanci kúpaliska, a tí taktiež začali s upratovaním areálu kúpaliska. 

Vedenie mesta napísalo, že prosia obyvateľov, aby v postihnutej časti obce zvýšili opatrnosť a v záujme vlastnej ochrany zdravia sa vyhýbali nahnutým a spadnutým stromom do ich odstránenia.

Kúpaliskom prešlo tornádo

Noc plnú hrôzy zažila aj rodina, ktorá nocovala v karavane pri kúpalisko. Nárazový vietor totiž karavan aj so spiacou rodinou prevrátil, informujú Noviny.sk.

Fotografie z miesta sú hrozivé a ukazujú extrémnu silu vetra pri nočných búrkach. Dobrou správou je, že nedošlo k žiadnym vážnym zraneniam.

Aktualizované o 12:14: Po analýze z danej oblasti sa zdá, že oblasťou termálneho kúpaliska prešlo tornádo. Naznačuje to detailný prieskum škôd. Viac o možnom tornáde v Podhájskej sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd