Hasiči sa takmer nezastavili. Víchrica Wolfgang spôsobila desiatky výjazdov

Hasiči sa takmer nezastavili. Víchrica Wolfgang spôsobila desiatky výjazdov
Veronika Sádovská

Kvôli víchrici boli vo zvýšenej pohotovosti aj naši hasiči. Zasahovať museli hlavne kvôli popadaným stromom.

Zhoršená poveternostná situácia na Slovensku si vyžiadali desiatky výjazdov hasičov. Dokopy ich bolo 85 len kvôli vyčíňaniu silného vetra počas víchrice.

Zasahovali príslušníci profesionálneho Hasičského a záchranného zboru aj členovia dobrovoľných hasičských združení postihnutých miest a obcí.

Zasahovali na celom Slovensku

Silný vietor najviac zasiahol tri kraje - Bratislavský, Trnavský a Žilinský, kde hasiči vykonali spomínaných 85 výjazdov.

Najhoršia situácia bola v Bratislavskom kraji, kde zasahovali 32-krát. Ďalej v Trnavskom kraji mali 19 výjazdov a v Žilinskom 17 výjazdov. 

Okrem toho ale kvôli poveternostnej situácii museli zasahovať aj v Trenčianskom kraji (8-krát) a v Nitrianskom a Prešovskom kraji (4-krát).

Hasiči zasahovali hlavne kvôli popadaným stromom a konárom, ktoré odstraňovali z nepriechodných cestných komunikácií či chodníkov, ale aj kvôli zabezpečeniu domov a budov, ktorým vietor poškodil strechy.

Vietor sa na Slovensku postupne upokojuje a to najhoršie máme za sebou. Na severe Slovenska však vyhlásili kvôli rozsiahlym výpadkom elektriny a škodám kalamitnú situáciu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd