JAR je späť! Teploty sa znova vyšplhajú na +20 °C, a dokonca pôjdu ešte vyššie

JAR je späť! Teploty sa znova vyšplhajú na +20 °C, a dokonca pôjdu ešte vyššie
Veronika Salayová

Po kratšej zimnej epizóde opäť zavládne na našom území príjemné počasie s jarnými teplotami, ktoré sa budú šplhať k magickej hranici +20 °C a s blížiacom víkendom pôjdu ešte vyššie. 

Na Slovensku sa zima opäť na pár dní pripomenula, no bláznivé aprílové počasie so snežením a búrkami je preč a teraz nás čakajú dni, ktoré budú o niečo pokojnejšie. 

Už dnes bude oproti včerajšiemu dňu teplejšie a stredajšie maximá sa vyšplhajú od +15 k +19 °C. Dnes nás čaká pomerne pokojné počasie, ktoré bude prevažne oblačné a môžu sa objaviť aj slabé prehánky, a to najmä v Banskobystrickom kraji.

Zrážky však dnes nebudú vôbec výdatné a očakáva sa úhrn zrážok do 2 mm. Ráno ešte počítajte s hmlou a lokálne bude dnes aj veterno. 

 

Počas štvrtku však bude zrážok už viac a s prehánkami či dažďom treba počítať na celom našom území s výnimkou juhozápadu, kde bude vo štvrtok zrážok len minimálne.

Teploty sa budú taktiež pohybovať v rozmedzí od +15 k +19 °C, a rovnako aj vo štvrtok vietor lokálne zosilnie.

Veľká noc prinesie veľké oteplenie

S príchodom Veľkej noci sa však počasie zlepší a teploty poskočia výraznejšie nahor. Piatok bude prevládať premenlivá oblačnosť s teplotami, ktoré v najteplejších slovenských lokalitách prekročia magickú hranicu +20 °C. 

To však bude len začiatok pekného jarného počasia, na ktoré sa mnohí z vás tešíte. Ďalšie sviatočné dni ako Biela Sobota, Veľkonočná nedeľa a aj Veľkonočný pondelok by mali na Slovensko priniesť slnečné a mimoriadne teplé počasie s teplotami nad +20 °C.

 

Cez víkend sa pri slnečnej oblohe dostanú teploty na Slovensku na teplých +17 až +24 °C. Teploty sa budú pohybovať aj o viac ako 10 °C nad dlhodobým normálom.

Najvyššie teploty Veľkej noci vygradujú na Veľkonočný pondelok, kedy sa očakáva, že teploty budú atakovať až hranicu letného dňa, čo je +25 °C.

Tohtoročná Veľká noc tak bude príjemná a hlavne teplá. Viac o predpovedi počasia počas Veľkej noci sa dočítate v tomto článku

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd