Kuriozita v USA: Tornádo vynieslo bábätko do vzduchu. Našli ho na strome

Kuriozita v USA: Tornádo vynieslo bábätko do vzduchu. Našli ho na strome
Veronika Salayová

Niekoľkomesačného chlapčeka zdvihlo tornádo v Tennessee do vzduchu a bábätko akoby zázrakom prežilo. Kuriózny príbeh opisujú americké médiá. 

Silné búrky, ktoré sa v sobotu prehnali centrálnym Tennessee, vyprodukovali aj tornádo, ktoré sa prehnalo husto obývanou oblasťou. Tornádo zabilo spolu až 6 ľudí a zranili viac ako 20 ľudí.

Traja ľudia vrátane dieťaťa zomreli po tornáde, ktoré zasiahlo okres Montgomery severne od Nashvillu neďaleko štátnej hranice Kentucky, uviedli predstavitelia okresu v tlačovej správe.

Pohotovostné operačné stredisko v Nashville zaznamenalo ďalšie tri úmrtia. Mnohé domy sa zmenili na hromady sutín. O tomto tornáde sme vás informovali v tomto článku.

Štvorčlenná rodina sa nachádzala v karavane v Clarksville, v ktorom žili, keď sa touto oblasťou prehnalo toto ničivé tornádo. 

Tornádo dieťa ušetrilo

22-ročná matka vyšla z karavanu a držala svojho ročného syna na rukách, keď tornádo zdvihol ich karavan do vzduchu. V tom čase sa v karavane nachádzal jej 4-mesačný syn, ktorý podľa slov matky ležal vo svojej posteli.

Ako opisujú miestne médiá, otec sa snažil syna z karavanu vytiahnuť, no karavan sa dvíhať do vzduchu a otcovi sa vyslobodiť syna z karavanu nepodarilo.

Otca následne zasiahol padajúci strom a pod jednou z častí zničeného prívesu sa ocitla aj žena s ročným dieťaťom, no našťastie sa všetkým trom podarilo vyslobodiť bez väčšej ujmy na zdraví. 

Po 10 minútach sa ukázalo, že ich štvormesačný syn žije.

Otec našiel bábätko ležať na strome. To, ako prežilo, si rodičia nevedia vysvetliť a hovoria o veľkom zázraku. Bábätko utrpelo len menšie zranenia.


Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd