Letné počasie na Slovensku končí a čoskoro príde TEPLOTNÝ ŠOK. Ochladí sa aj o 15 °C

Letné počasie na Slovensku končí a čoskoro príde TEPLOTNÝ ŠOK. Ochladí sa aj o 15 °C
Veronika Salayová

Víkend sa blíži ku koncu a s ním sa nám začne meniť aj počasie. V pondelok sa bude postupne zo severu ochladzovať a teploty poklesnú aj o 15 °C.

Nedeľa prináša ešte krásne slnečné počasie s letnými teplotami na väčšine nášho územia. Teploty sa dnes šplhajú naozaj vysoko a atakujú tropickú hranicu +30 °C. 

V Mužli napríklad teplota v nedeľu popoludní vystúpila na +28,9 °C a v Hurbanove až na +29 °C, pričom veľmi teplo s teplotami nad +28 °C bolo napríklad aj v Kráľovej pri Senci či v Žihárci. 

Takéto horúce počasie však už končí a s vysokými letnými teplotami sa na nejaký čas rozlúčime. Teploty pôjdu v budúcom týždni prudko dole a Slovensko tak čaká výrazné ochladenie. 

 

Zmenu počasia na naše územie prinesie studený front, ktorý už dnes podvečer môže priniesť na sever prvé slabšie búrky. Oveľa viac búrok však treba čakať v pondelok a po prechode frontu aj citeľnú zimu.

Búrky, dážď a ochladenie

Začiatok týždňa sa tak bude niesť v znamení výrazného ochladenia a zrážok. Búrky prinesú aj výdatnejšie zrážky, pričom v pondelok môže pri búrkach napršať až do 30 mm zrážok.

Už v pondelok sa začne od severozápadu na našom území ochladzovať, no v južnej polovici bude prevládať ešte pomerne teplé počasie. Veľké ochladenie na celé naše územie dorazí už v utorok. 

Zatiaľ čo ešte v pondelok sa maximálne denné teploty dostanú na našom území na +20 až +26 °C, tak v utorok sa výrazne ochladí až o zhruba 15 °C. Maximálne teploty sa budú v utorok pohybovať len od +6 do +15 °C.

 

Aj nočné teploty budú klesať poriadne nízko, a to až k bodu mrazu, čiže v nasledujúcich dňoch treba počítať so slabšími nočnými mrazmi, a dokonca sa môže objaviť aj nočné či ranné sneženie. 

Viac o snežení a ranných mrazoch sa dočítate v tomto podrobnom článku. Vývoj teplôt na ďalšie dni s dennými maximami a minimami nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd