Liptovský Mikuláš vyhlásil mimoriadnu situáciu. Chystajú sa na odchytenie medveďa. Polícia vyzýva ľudí

Liptovský Mikuláš vyhlásil mimoriadnu situáciu. Chystajú sa na odchytenie medveďa. Polícia vyzýva ľudí
Zuzana Macháčová

Cez víkend sme vás informovali o útoku medveďa, ktorý spôsobil zranenia až 5 ľudom. Už dnes chcú tohto medveďa odchytiť, aby nespôsobil ďalšie problémy. 

Počas uplynulého víkendu sa nebezpečný medveď zatúlal v uliciach Liptovského Mikuláša. Počas návštevy mesta spôsobil zranenia až 5 ľudom.

Polícia chce medveďa odchytiť. Odchyt nebezpečného medveďa sa s vysokou pravdepodobnosťou uskutoční v utorok.

Medveďa sa nepodarilo eliminovať

Mestská polícia žiada verejnosť, aby sa poobede a večer nezdržiavala v lokalite starej cesty medzi Iľanovom a Závažnou Porubou, informovala hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.

Odchyt bude polícia vykonávať s použitím strelných zbraní. „V prípade neuposlúchnutia sa obyvatelia vystavujú riziku ohrozenia života," upozornila hovorkyňa.

 


Medveďa, ktorý v nedeľu napoludnie v Liptovskom Mikuláši poranil piatich ľudí, sa zatiaľ nepodarilo eliminovať. Na bezpečnosť obyvateľov dohliadajú viaceré štáby. Aktuálne zviera utieklo do lesov.

Žilinské krajské riaditeľstvo Policajného zboru nasadilo do služieb zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré budú monitorovať celé územie mesta a širšie okolie. V súvislosti s výskytom medveďa vyhlásilo mesto mimoriadnu situáciu.

Zranení 5 ľudia

Medveď v piatok napadol dvoch bieloruských turistov. Žena pri úteku spadla do 150-metrového žľabu a zomrela. V nedeľu sa medveď priblížil k centru mesta, kde napadol ďalších dvoch dospelých ľudí a dieťa. Našťastie, išlo o ľahké zranenia.

 

Nebezpečná šelma napadla aj 10-ročné dievča. Záchranári ju ošetrili so škrabancami a ranami po uhryznutí. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd