Máme za sebou veľmi teplú noc. Teplota miestami neklesla pod +17 °C. Teplo bude aj naďalej

Máme za sebou veľmi teplú noc. Teplota miestami neklesla pod +17 °C. Teplo bude aj naďalej
Dominik Cenkner

Silné juhozápadné prúdenie k nám prináša vysoké teploty i saharský prach. Teplo je nielen počas dňa, ale dokonca aj v noci.

V priebehu Bielej soboty sme na východe zaznamenali veľmi vysoké teploty, ktoré sa dostávali takmer k +25 °C. V niektorých lokalitách už padli rekordy.

V Kamenici nad Cirochou aj v Milhostove bol zaznamenaný historicky najteplejší marcový deň, keď teplota pokorila +23 °C. Počas dnešného dňa bude ešte teplejšie a najteplejší marcový deň v histórii zaznamenáme aj na ďalších miestach nášho územia.

Dnes by sme naviac mali na našom území zaznamenať prvý letný deň tohto roka. Včera chýbalo v Somotore len pár desatín od hranice +25 °C, ktorú charakterizuje letný deň. Budeme preto sledovať, či dnes túto hranicu prekonáme.

Na poludnie najteplejšie na západe

Teploty na poludnie Veľkonočnej nedele na desiatkach miest vystúpili nad +20 °C. Najteplejšie je na západe krajiny, v obci Žiharec o 12. hodine namerali +23,8 °C, v Hurbanove rovných +23 °C.

Ako sme spomenuli, teploty by mali ísť počas dňa ešte vyššie. Na dolnom Zemplíne až do +26 °C.

Mimoriadne teplo je aj v noci

Veľmi teplé počasie nezaznamenávame len počas dňa, ale aj v noci. Príkladom môže byť Kuchyňa na Záhorí.

V noci zo soboty na nedeľu tam teplota neklesla pod +17 °C. Až v nedeľu ráno, medzi ôsmou a desiatou hodinou sa teplota pohybovala na úrovni +16,6 °C.

Veľmi teplú noc však zažilo prakticky celé Slovensko. Zmena nás nečaká ani v tú nasledujúcu noc.

Minimálna teplota na Veľkonočnú nedeľu
Minimálna teplota na Veľkonočnú nedeľu, imeteo.sk

Vo Veľkonočný pondelok až +30 °C

Veľmi teplú noc možno očakávať aj z nedele na pondelok. Na niektorých miestach teplota neklesne pod +15 °C.

Počas dňa bude polojasno až oblačno a naďalej veľmi teplo s dennými maximami do +26 °C. Ešte teplejšie bude v Maďarsku, kde na juhu územia očakávajú až +30 °C.

Na západe Slovenska sa síce môžu vyskytnúť búrky, ale to až k večeru, kedy sa už šibať a polievať nechodí. Viac informácií ponúka naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd