Na Slovensku padla prvá dvadsiatka. V najbližších dňoch bude ešte teplejšie

Dominik Cenkner

Hneď v prvý jarný deň sme na našom území zaznamenali teplotu vyššiu ako +20 °C. Nasledujúce dni bude dokonca ešte teplejšie a teploty na tejto úrovni možno očakávať na viacerých miestach.

V pondelok večer o 22:24 h sa začala astronomická jar. Počasie na našom území je však už niekoľko dní jarné. 

Inak tomu nebolo ani včera. Prevládalo polooblačné až oblačné počasie, len miestami bolo zamračené. Na viacerých miestach sme si tak užili príjemné jarné slnečné lúče. 

Teploty zväčša stúpali od +13 °C až do +18 °C. V niektorých lokalitách však bolo ešte teplejšie. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, dokonca sme na Slovensku prekonali hodnotu +20 °C.

Prvá tohtoročná dvadsiatka

Stalo sa tak na stanici Blahová v okrese Dunajská Streda. Teplomer tam vystúpil až na +21,1 °C. Ako vyplýva z dostupných údajov, viaceré stanice boli veľmi blízko k tomu, aby prekonali pomyselnú dvadsiatku. 

zdroj: shmu.sk
zdroj: shmu.sk

Počasie v podobnom jarnom duchu na našom území ešte nejaký ten čas zotrvá. Dnes budú teploty opäť raz atakovať +20 °C.

Ďalšie oteplenie a potom dorazí ochladenie a na sever aj sneženie

Ešte teplejšie by na Slovensku malo byť v stredu. Od západu až juhozápadu k nám začne prúdiť teplý vzduch. Maximálne denné teploty sa vyšplhajú až na +21 °C. Viaceré stanice tak dostanú šancu prekonať prvú tohtoročnú dvadsiatku.

Najteplejší by mal byť z tohto pohľadu štvrtok. Do našej oblasti bude naďalej pokračovať prílev teplého vzduchu od juhozápadu, čo prinesie teploty až nad +22 °C.

Počasie sa začne vracať do normálu počas víkendu. To už budú teploty klesať pod +20 °C. Už v piatok vo večerných hodinách by mal počasie začať ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie zmenu a odštartovať by ju mohli aj búrky.

Na začiatku nového týždňa nás tak čaká chladné aj vlhké počasie, čim by mali teploty poklesnúť a súčasne s tým aj hranica sneženia. Podľa všetkého to vyzerá tak, že snežiť by mohlo opäť napríklad v severných regiónoch Slovenska. Viac podrobností sme vám priniesli v tomto článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd