V sobotu vystúpili teploty nad +25 °C. Čakajú nás aj dnes takéto letné teploty?

Zuzana Macháčová

V sobotu teplé slnečné počasie vystriedal dážď a neskôr aj silnejšie búrky. Teploty po prvýkrát v tomto roku vystúpili nad +25 °C. Vystúpia aj dnes teploty tak vysoko?

Na východnom Slovensku vydržalo včera slnečné počasie najdlhšie, pričom na západe bola poveternostná situácia odlišná. Tam od rána pribúdala oblačnosť, z ktorej začalo postupne pršať alebo sa vyskytli prehánky či lokálne búrky. 

O slnečnú oblohu sa na východe spočiatku postarala tlaková výš od severu. Avšak od západu cez Slovensko postupoval oklúzny front, ktorý priniesol napríklad do Nemecka silné búrky, ktoré boli sprevádzané aj krupobitím. 

Búrky aj na Slovensku

Búrkovou činnosťou sa prejavil front aj na Slovensku a pod jeho vplyvom zostaneme čiastočne aj dnes. Búrky sa aj dnes môžu objaviť na juhu východného Slovenska.

Od severovýchodu k nám začne prúdiť o niečo chladnejší vzduch, v ktorom v nedeľu vystúpia teploty od +17 °C do +24 °C, na severe len od +10 °C do +17 °C. 

Zrážky sa na našom území vyskytnú len ojedinele, a to najmä na severe a východe Slovenska. Vietor bude fúkať od severu rýchlosťou od 25 km/h, na juhovýchode od 35 km/h, a tam v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť až 50 km/h.

Nedeľná predpoveď na našom území

Na západnom Slovensku bude nedeľa polojasná až oblačná. Môžu sa vyskytnúť len lokálne prehánky a teplota vystúpi na +17 °C až +22 °C.

Aj na strednom Slovensku bude tiež polojasno až oblačno, na severe miestami až zamračené. Ojedinele najmä na severe treba počítať s výskytom prehánok. Teplota vystúpi od +11 °C do +16 °C, na juhu do +24 °C. 

Východ Slovenska čaká malá neskôr prechodne zväčšená oblačnosť, na severe môže byť až zamračené. Na juhu sa zrážky vyskytnú zriedkavo, pričom sa môžu objaviť aj búrky, ale na severe bude zrážok o niečo viac. Teplota sa bude pohybovať od +15 °C do +20 °C. 

Počasie na horách

Na horách bude dnes oblačnosť premenlivá a miestami z nej môže zapršať, preto ak sa chystáte na turistiku nezabudnite si pršiplášť.

Na vrcholoch Tatier môže snežiť a vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo +6 °C. Predpoveď počasia na pondelkový sviatočný deň, ktorý nás zajtra čaká si môžete pozrieť TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd