Najväčšie lyžiarske stredisko vo Vysokých Tatrách otvára svoje brány. Kedy?

Najväčšie lyžiarske stredisko vo Vysokých Tatrách otvára svoje brány. Kedy?
Zuzana Macháčová

Vysoké Tatry sú pripravené na novú sezónu a veru, že sa máte na čo tešiť. Viete, kedy sa otvára najväčšie stredisko vo Vysokých Tatrách?

Už čoskoro najväčšie lyžiarske stredisko vo Vysokých Tatrách otvorí svoje brány. Hovorca prevádzkovateľa Marián Galajda informoval, že od piatka 15. decembra budú mať lyžiari k dispozícii 8 km zjazdoviek a 4 lanovky.

„Otvárame všetky zjazdovky, od Čučoriedok smerom do Tatranskej Lomnice, na ktorých sa nachádza približne 60 cm zmiešaného technického a prírodného snehu. Od piatka budú lyžiarom k dispozícii sedačkové lanovky Tatranská Lomnica - Štart, Buková hora, Čučoriedky, kabínková lanovka Tatranská Lomnica - Štart," uviedol riaditeľ strediska Dušan Slavkovský pre TASR s tým, že ide o kombináciu modrých a červených zjazdoviek.

Naďalej uzavreté ostávajú lyžiarske trasy zo Skalnatého Plesa na Čučoriedky, na ktorých príprave sa pracuje. V prevádzke nebude zatiaľ ani najvyššie položená zjazdovka Lomnické sedlo, ktorá je odkázaná výlučne na prírodný sneh.

Otvorená lanovka aj pre nelyžiarov

Pre peších turistov bude od piatka v Tatranskej Lomnici k dispozícii aj kabínková lanovka Štart - Skalnaté Pleso a lanovka na Lomnický štít.

Vo Vysokých Tatrách sa už od začiatku decembra lyžuje na Štrbskom Plese, kde sú otvorené zjazdovky Interski, Turistická a Juniorská. 
 
„Na Vianoce bude spustený do prevádzky aj lyžiarsky vlek na Jakubkovej lúke v Novom Smokovci," dodal pre slovenskú agentúru Galajda. Pre milovníkov sánkovania je k dispozícii aj 2,5-kilometrová sánkarská dráha z Hrebienka do Starého Smokovca.

Obsadenosť hotelov počas sviatkov

Galajda potvrdil, že obsadenosť tatranských hotelov na vianočné sviatky prestavuje v priemere 60 až 70 %, dni na prelome rokov dosahujú 90  %.

Okrem Vysokých Tatier spustili prevádzku aj v Bachledovej doline a v stredisku Ždiar - Strednica. Menšie lyžiarske areály pod Tatrami plánujú otvárať pred Vianocami, Vernár Tri studničky už túto sobotu 16. decembra.
 
Ak sa chystáte na lyžovačku a zaujíma vás, aké počasie nás čaká do Vianoc, tak všetky podrobné informácie sa dočítate v tomto článku.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd