Návrat zimy a snehu spôsobil chaos na cestách. Do ulíc vyrazili aj snežné pluhy

Návrat zimy a snehu spôsobil chaos na cestách. Do ulíc vyrazili aj snežné pluhy
Veronika Salayová

Severné Taliansko sa dnes ráno zobudilo do poriadne zimného a zasneženého rána. Komplikácie v doprave nenechali na seba dlho čakať. 

Severné Taliansko zasiahla silná snehová víchrica, ktorá pokryla ulice mesta tenkou vrstvou ľadu a vytvorila dopravný chaos na cestách v tejto oblasti. 

Diaľnicu A4 medzi Vicenzou a Veronou pri Montecchiu postihlo krupobitie, pričom ľadová pokrývka presiahla 5 cm.

Pre nepriaznivé počasie bola dočasne obmedzená premávka na diaľnici. Na odpratávanie ľadovej pokrývky boli zmobilizované aj snežné pluhy. 

 

Nepriaznivé počasia zasiahlo Taliansko

V Pádskej nížine do rána klesli teploty poriadne nízko, a to až k -1,8 °C, čo sú typické minimá pre začiatok januára. Sever Talianska tak aktuálne bojuje s pravými zimnými podmienkami.

zasnežená diaľnica pri Verone
zasnežená diaľnica pri Verone, foto: Meteoweb 

V priebehu dnešného dňa sa bude ťažisko zrážok pohybovať smerom na centrálne a južné Taliansko, kde sa taktiež výrazne ochladí, oproti predchádzajúcim dňom až o 15 °C. 

V najbližších hodinách sa teda zlé počasie rozšíri ďalej na juh až k Sicílii, kde obyvateľom čakajú silné dažde, búrky, sneženie a aj prudký mistrál s nárazmi vetra viac ako 100 km/h.  

 

Vlna nepriaznivého počasia v Taliansku bude pokračovať až do soboty. Civilná ochrana vyhlásila na dnešný a zajtrajší deň žltý varovný signál pre nepriaznivé počasie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd