Nedeľa už búrky neprinesie. Tešiť sa môžeme na viac slnka, ale rozfúka sa silnejší vietor

Nedeľa už búrky neprinesie. Tešiť sa môžeme na viac slnka, ale rozfúka sa silnejší vietor
Dominik Cenkner

Záver pracovného týždňa a prvý víkendový deň sa niesli v znamení búrlivého počasia. Postarali sa o to až dva studené fronty, ktoré prechádzali aj našim územím. Nedeľa prinesie zmenu počasia - búrky sa už neočakávajú, ale rozfúka sa silnejší vietor.

Noc zo soboty na nedeľu 17. marca priniesla do našej oblasti ďalší studený front. Počas dňa sa za ním od západu rozšíri okraj tlakovej výše.

Nedeľa preto prinesie premenlivé počasie. Na východe sa spočiatku očakáva ešte veľká oblačnosť a dopoludnia tam treba miestami počítať zo zrážkami. Od vyšších polôh aj snehovými.

Na ostatnom území sa prehánky očakávajú len ojedinele. Nebude sa teda opakovať situácia z piatka a soboty, kedy sa na západe a severozápade územia vyskytovali v búrky. Počas soboty pri nich miestami padali aj krúpy.

 

Čaká nás ochladenie

Už počas dnešného dňa budú teploty oproti sobote o pár stupňov nižšie. Denné teploty vystúpia v intervale od +10 °C do +16 °C. Miestami bude chladnejšie, a to najmä na Kysuciach, Orave, Liptove a hornom Spiši, kde teplomery budú ukazovať okolo +8 °C.

Zmena teploty oproti sobote
Zmena teploty oproti sobote, imeteo.sk

Ochladenie bude umocňovať aj severozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 10 m/s. V nárazoch miestami okolo 14 m/s (50 km/h). Vietor začne slabnúť až vo večerných hodinách.

Počasie v ďalších dňoch nového pracovného týždňa

Ochladenie bude pokračovať aj naďalej. Už noc z nedele na pondelok 18. marca prinesie teploty do -6 °C.

Naša oblasť sa následne dostane pod vplyv chladnejšieho vzduchu zo severu. Denné teploty klesnú v najteplejších lokalitách na +12 °C a najmä v pondelok a utorok môže na severe a východe snežiť už od nadmorskej výšky cca 500 metrov.

 

Včera sme si pre vás pripravili aj podrobnejší článok o počasí až do konca marca. Dozviete sa, aké počasie sa očakáva počas Veľkej noci.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd