Nový pracovný týždeň prinesie na mnohé miesta zrážky. Pozor aj na silný vietor

Nový pracovný týždeň prinesie na mnohé miesta zrážky. Pozor aj na silný vietor
Zuzana Macháčová

Nový pracovný týždeň prinesie na naše územie zrážky, ale aj silný vietor. Zrážky sa vyskytnú vo forme mrholenia alebo občasného dažďa. Nezabudnite si doma dáždniky.

Po prechode studeného frontu k nám začal natekať chladnejší vzduch a vďaka tomu boli mnohé horské priechody v nedeľu zasnežené, preto už na letné pneumatiky treba zabudnúť. 

Pozor na vietor

Počas nedele sa oblačnosť postupne zmenšovala, a to vďaka výbežku tlakovej výše, ktorý k nám zasahoval od juhovýchodu. Avšak jeho sila postupne zoslabne a dnes počas dňa postúpi od západu do vnútrozemia teplý front spojený s tlakovou nížou nad Severným morom. 

V pondelok sa bude teplota pohybovať od +3 °C do +9 °C. Vyskytnú sa dnes aj zrážky, a to vo forme mrholenia alebo občasného dažďa, ale budú len slabé. 

Fúkať bude postupne južný vietor rýchlosťou do 25 km/h, avšak pozor, k večeru vietor zosilnie. Nad pásom lesa dosiahne rýchlosť v nárazoch aj nad 110 km/h. 

Počasie pre začiatok nového pracovného týždňa

Na západe Slovenska sa pondelok začne oblačným až zamračeným počasím, spočiatku bude ojedinele, neskôr slabo mrholiť alebo pršať. Teplota vystúpi na +6 °C až +8 °C. 

Na strednom Slovensku sa nový týždeň začne oblačným, hmlistým až zamračeným počasím. Najskôr začne zriedkavo, neskôr častejšie mrholiť alebo občas slabo zaprší. Teplota sa bude pohybovať od +4 °C do +8 °C. 

Na východe bude spočiatku menej oblačnosti, ale miestami sa vyskytnú hmly alebo nízka oblačnosť. Postupne od západu pribudne veľká oblačnosť a neskôr môže aj mrholiť. Teplota vystúpi na +4 °C až +8 °C.

Ak sa chystáte na hory, tak urobte tak čo najskôr, pretože spočiatku bude polooblačno, no postupne od západu pribudne veľká oblačnosť a ojedinele sa vyskytnú aj slabé zrážky. Vo výške 1 500 m n. m. sa bude teplota pohybovať okolo 0 °C. 

Slovensko v nasledujúcich dňoch čaká oteplenie a teploty budú vysoko nad hranicou dlhodobého teplotného normálu. Aké teploty a počasie nás čaká počas tohto týždňa, sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd