Obrovské nešťastie na západe. Vodička na zasneženej vozovke prišla o život

Dominik Cenkner

K tragickej dopravnej nehode dnes dopoludnia došlo v okrese Nové Zámky. Aj keď polícia presné príčiny vyšetruje, vozovka bola pokrytá vrstvou snehu. 

Od piatkových ranných hodín zasiahlo západné Slovensko výdatné sneženie. Množstvo napadnutého snehu nie je zatiaľ veľké, ale to nebráni tomu, aby sneh nerobil problémy na cestách. 

Na viacerých úsekoch ciest vrstva snehu alebo ľadu spôsobovala problémy. Mnohé trasy boli prejazdné ťažko, alebo ich musela polícia uzavrieť, najmä horské priechody.

Problémy hlásili vodiči aj v hlavnom meste. Konkrétne napr. na D4 od Lužného Mosta po výjazd Bratislava-Rača. A rovnako tak na R7 od Bratislavy až po Holice.

Tragická dopravná nehoda

Polícia Slovenskej republiky z Nitrianskeho kraja na sociálnych sieťach informovala o dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život 39-ročná vodička. 

„Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke dvoch osobných vozidiel Seat a BMW. Pri dopravnej nehode utrpela 39 ročná vodička Seatu zranenia, ktorým žiaľ na mieste nehody podľahla. Jej 63 ročná spolujazdkyňa sa ťažko zranila.

Policajti podrobili 22 ročného vodiča BMW dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Prípadná prítomnosť alkoholu v krvi nebohej vodičky bude zisťovaná pri pitve,“ informuje polícia.

Samotná polícia ďalej uviedla, že okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody bude ďalej vyšetrovať. Apeluje však na vodičov, aby v súvislosti s aktuálnym počasím na cestách jazdili opatrne. 

„Jazdite opatrne, prispôsobte rýchlosť jazdy a taktiež sa plne venujte vedeniu vozidla,“ uzatvára polícia príspevok na Facebook-u. 

Počasie sa ešte zhorší

Aktuálne sa cez naše územie presúva ďalšie výrazné sneženie, ktoré prinesie najvýdatnejšie zrážkové úhrny počas tohto týždňa. Za 24 hodín môžu napadnúť desiatky centimetrov snehu, čo ešte skomplikuje situáciu.

Zároveň upozorňujeme, že na západe už začína silnieť vietor, ktorý na sever dorazí v nočných hodinách a hrozí tak tvorba snehových závejov a výskyt snehovej fujavice. Ak môžete tak radšej zostaňte doma.

Na záver len dodáme, že aktuálne dianie sledujeme v našom ONLINE textovom prenose. Nájdete ho na tomto odkaze, alebo na našej hlavnej stránke.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd