Od západu sa blíži sneženie. Snežiť bude najmä na západnom Slovensku

Od západu sa blíži sneženie. Snežiť bude najmä na západnom Slovensku
Peter Minárik

Na západné Slovensko mieri sneženie, ktoré zasiahne počas dnešného dňa výlučne západ. Sneženie nebude intenzívne a viac snehu očakávajte len v oblasti Malých Karpát.

K nášmu územiu práve v týchto chvíľach postupuje oklúzny front, ktorý už čoskoro prinesie na naše územie prvé zrážky. Tie sa však nerozšíria nad naše územie a budú sústredené výlučne do oblasti západného Slovenska.

Nad naším územím sa aktuálne udržuje chladnejšia vzduchová hmota, ktorú začne spomínaný oklúzny front rozrušovať a počas dňa už na krajný západ vtiahne predsa len o čosi teplejší vzduch.

Na skupenstve zrážok sa to však zatiaľ neprejaví a dnes počítajte so snežením najmä na Záhorí, na severozápade v oblasti Malých Karpát a v okolí Bratislavy.

Nepočítajte však so žiadnou kalamitou. Napadne maximálne poprašok, v oblasti Malých Karpát do 3 cm.

Intenzita sneženia bude počas dnešného dňa veľmi slabá. Výraznejšie zrážky prídu až počas nasledujúcej noci.

To začne do našej oblasti postupovať oklúzny front, ktorý prinesie na naše územie ďalšie sneženie, ktoré bude výraznejšie a postupne aj teplejší vzduch, vplyvom čoho sa zmena snehové zrážky na kvapalné. Viac o situácii sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd