Počasie na piatok: Dnes bude veľmi teplo a dokonca najteplejšie od začiatku roka

Počasie na piatok: Dnes bude veľmi teplo a dokonca najteplejšie od začiatku roka
Peter Minárik

Počasie prinesie dnes veľmi nezvyčajné teploty, ktoré by mali byť dokonca najvyššie od začiatku roka. Najteplejšie bude opäť na juhozápade, kde budú teploty atakovať magickú hranicu.

Uplynulé hodiny ovplyvňoval počasie predovšetkým v severných regiónoch Slovenska front, ktorý tu prinášal desiatky milimetrov zrážok. Prechodne sa aj ochladilo, čo v noci zo štvrtka na piatok prinieslo na sever Slovenska aj sneženie. Sneh sa však roztopil a ešte v noci výdatne pršalo, čo spôsobuje v niektorých oblastiach už aj problémy. Napríklad pri Žiline sa prepadla zem

V priebehu dnešného dňa sa však počasie ustáli. Zrážok bude oveľa menej, no počasie rozhodne nebude nezaujímavé. Čaká nás veľmi teplý a postupne aj veterný piatok.

Piatok prinesie veľmi teplé počasie

V priebehu dnešného dňa bude na takmer celom našom území prevládať prevažne oblačné až zamračené počasie. Najmä v horských oblastiach sa ešte môžu vyskytovať prehánky.

 

Dnešný deň však bude zaujímavý tým, že nás čakajú mimoriadne vysoké teploty, ktoré budú dokonca najvyššie od začiatku roka.

Dnešné maximálne teploty sa dostanú na +7 až +13 °C, ale západné Slovensko bude ako z iného sveta. Tu pôjdu teploty veľmi výrazne nahor a na juhozápade sa môžu teploty dostať až k +18 °C.

Na začiatok februára ide o neobvyklé teploty. Jednoznačne dnes zažijeme najteplejší deň za uplynulé mesiace a očakáva sa pokorenie denných teplotných rekordov.

 

Popoludní sa rozfúka

V priebehu popoludnia bude na juhozápade najteplejšie, no postupne aj najveternejšie. Začne totiž silnieť silný vietor od juhozápadu, ktorý môže dosahovať nárazy až okolo 22 m/s.

K večeru by sa mal vietor mierne utíšiť, ale v noci na sobotu treba na juhozápade počítať s ďalším zosilňovaním vetra.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd