Počasie si už vyžiadalo aj jednu obeť. Komplikácií na cestách je viac než dosť

Počasie si už vyžiadalo aj jednu obeť. Komplikácií na cestách je viac než dosť
Veronika Salayová

Dnes panuje v Európe veľmi nepriaznivé počasie. To prináša západnej a strednej Európy najmä mrznúci dážď a na sever veľmi husté sneženie spojené s fujavicou. V dôsledku tohto počasia už o život prišla jedna osoba. 

Nemecko hlási prvú obeť dnešného nebezpečného počasia. Pri nehode na klzkej ceste v regióne Eifel zahynul vodič dodávky. Podľa polície 34-ročný vodič pri Bauleri neďaleko hraníc s Luxemburskom v zákrute zišiel s vozidlom z cesty a narazil do stromu.

Aktuálne sneží v širokom páse od južného Severného Porýnia-Vestfálska cez severné Hesensko, po Durínsko, Sasko a Dolné Sasko. V južnejších lokalitách sa v priebehu celého dňa tvoril nebezpečný mrznúci dážď.

V južnom a západnom Švábsku sa dnes pre poľadovicu stalo najmenej 32 dopravných nehôd. Rovnako sa rušili aj stovky letov a problémy mali aj nemecké železnice. Celkovo sa do poludnia zranili tri osoby ľahko a jedna osoba stredne ťažko.

Teploty však na juhu krajiny postupne stúpajú nahor a situácia sa na juhu Nemecka zmierňuje. Teploty aktuálne na juhu krajiny stúpajú vysoko nad bod mrazu a situácia je pokojnejšia.

Severné oblasti však naďalej zápasia so silným snežením. Sneženie bude na západe v druhej polovici noci ubúdať, na vozovke sa však stále môže šmýkať.

V Česku sú problémy najmä na diaľniciach

Mrznúce zrážky a sneženie už vyčíňajú aj v susedných Čechách, kde takisto hlásia nemálo komplikácií. „Najväčšie komplikácie sú v západnej časti Českej republiky. Na diaľnici D5 na 126. kilometri došlo k dopravnej nehode kamiónu, diaľnica je prejazdná. Diaľnica D6, D10, D7, tam došlo k sneženiu a postupne s pribúdajúcim časom môže dochádzať k jej namŕzaniu,“ zhrnul situáciu riaditeľ Národného dopravného informačného centra Ctirad Weissmann. 

Na diaľnici D5 došlo k ďalšej nehode neďaleko tej prvej. Zatiaľ čo na 127. kilometri v smere na Prahu skončil kamión v priekope, o kilometer bližšie k metropole sa kamión prevrátil na čerpacej stanici. Podľa hovorcu hasičov Petra Poncara začala z havarovaného vozidla vytekať aj nafta, informuje ČT 24.

Mrznúce zrážky a poľadovica spôsobujú dopravné problémy aj na Slovensku Viac o nich sa dočítate v našom aktuálnom článku TU

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd