Pondelok nastane zmena v počasí. Pripravte sa na dážď, BÚRKY a postupné ochladenie

Pondelok nastane zmena v počasí. Pripravte sa na dážď, BÚRKY a postupné ochladenie
Veronika Salayová

Po nadpriemerne teplom víkende nás tento týždeň čaká výrazná zmena v počasí. Pondelok sa už počasie začne meniť, no ešte bude v niektorých lokalitách Slovenska pomerne teplo.

Uplynulý víkend bol rekordne horúci. V nedeľu sa teploty v našej oblasti šplhali k rekordne vysokých hodnotám. V Hurbanove teplota vystúpila na +29 °C. 

Začiatok týždňa sa však bude niesť už v znamení úplne iného počasia. Slovensko čaká výrazné ochladenie, búrky a zrážky.

Prvé búrky sa objavili v našej oblasti pri severných hraniciach už v nedeľu podvečer, no ďalšie búrky nás opäť zasiahnu dnes.

 

Pondelok bude búrlivý

Pondelok bude prevládať oblačné až zamračené počasie a okolo poludnia nás zasiahnu ďalšie búrky. Dnešné búrky prinesú so sebou výdatnejšie zrážky, pričom v pondelok môže pri búrkach napršať až do 30 mm zrážok.

Búrky sa najprv očakávajú na severe Slovenska, neskôr môže byť búrlivo aj v ďalších lokalitách Slovenska. Búrky budú na našom území vystrájať až do večerných hodín. 

V pondelok bude ešte pomerne teplo a maximálne denné teploty sa dostanú na našom území na +20 až +26 °C. Slnka však už bude menej a postupne sa začne citeľne ochladzovať. 

 

Teplotný šok už v utorok

Už v utorok ráno sa zobudíme do chladného rána. Maximálne teploty sa budú v utorok pohybovať len od +6 do +15 °C, čo bude ochladenie oproti horúcej nedele aj o 15 °C. 

Slovensko tak na začiatku týždňa čaká teplotný šok, po ktorom budú nasledovať nočné mrazy, a dokonca sa vráti aj sneženie. Viac o veľmi výraznom ochladení v tomto týždni sa dočítate TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd