Pondelok opäť prinesie sneženie. Pozor na tvorbu poľadovice

Pondelok opäť prinesie sneženie. Pozor na tvorbu poľadovice
Zuzana Macháčová

Nový pracovný týždeň prinesie na naše územie snehové, ale aj dažďové zrážky. Na cestách sa od nočných hodín tvorí poľadovica, preto si dávajte pozor. 

Počas víkendu sme sa na viacerých miestach zobúdzali do bieleho rána. Nedeľa bola poriadne mrazivá a veterná.

Počasie v našej oblasti ovplyvňovala hlboká tlaková níž nad čiernomorskou oblasťou. Po jej zadnej strane k nám prúdil od severu až severozápadu studený morský, pôvodom arktický vzduch. Avšak v ňom sa prechodne rozšíril od juhu výbežok tlakovej výše, ale zároveň nás od západu začne ovplyvňovať teplý front. 

Teploty budú preto vyššie ako počas uplynulého víkendu a budú sa pohybovať v intervale od -4 °C do +5 °C. 

Pozor na poľadovicu

Počas noci snežilo najmä v západnej polovici nášho územia, avšak dnes bude v nižších polohách na viacerých miestach daždivo. 

V Bratislavskom, Nitrianskom, Trenčianskom a Trnavskom kraji si treba dnes dať pozor na tvorbu poľadovice, preto jazdite opatrne.

Podľa správy ciest sa poľadovica tvorí aj na diaľničnom úseku  Poprad - Východná, na priechodoch Homôlka a Vrchslatina, na ceste Zliechov-Diviacka Nová Ves, Juh a na cestách III. triedy v obvode Chminianska Nová Ves. 

Na cestách III. triedy v obvode Záborské je zľadovatený sneh. Aktuálne silno sneží v lokalitách Zálužie, Svidník, Čierne-Polesie a Svrčinovec.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Na priechodoch Besník, Čertovica, Dobšiná, Huty, Javorník, Makov, Oravská Lesná, Príslop, Pusté Pole a Vernár sa nachádza čerstvý až kašovitý, prípadne utlačený sneh 1 až 2 cm, na priechode Podspády do 3 cm.

Ak sa chystáte na hory, tak si dajte pozor na silný a nepríjemný vietor. Nad pásmom lesa bude fúkať veľmi silný vietor, ktorý môže dosahovať až silu víchrice. 

Počasie na pondelok

Nový pracovný týždeň sa nezačne len pre nás, ale aj pre Perinbabu, ktorá bude opäť snežiť vo viacerých častiach Slovenska a prinesie celkom bohatú snehovú nádielku.

Na západe bude pondelok oblačný až zamračený. Na mnohých miestach tu bude snežiť, postupne sa počas dňa budú tieto zrážky meniť na zmiešané alebo dažďové. Teplota sa bude pohybovať od 0 °C do +5 °C. 

Rovnako oblačný až zamračený bude pondelok aj na strednom Slovensku. Snežiť bude miestami aj tu, a to najmä v západnej polovici. Teplota -4 °C až +1 °C. 

Najmenej oblačné ráno bude na východnom Slovensku. Avšak oblačnosť tu popoludní bude pribúdať, ale zasneží z nej len ojedinele. Teplota vystúpi od -2 °C až 0 °C. 

Počas nasledujúcich dní nás čaká ďalšia snehová nádielka. Slovensko sa dokonca dočká aj 20 cm nového snehu. Avšak, ako sa počasie bude vyvíjať v nasledujúce dni, sa dočítate TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd