Posledný júnový týždeň začne letným počasím. Užite si ho, lebo príde zmena

Posledný júnový týždeň začne letným počasím. Užite si ho, lebo príde zmena
Zuzana Macháčová

V nedeľu sme si konečne oddýchli od intenzívnych zrážok a hriali nás slnečné lúče. Nový týždeň začneme tiež letným slnečným počasím. No už zajtra príde zmena. 

Počasie sa po búrlivých predchádzajúcich dňoch zlepšilo vďaka tlakovej výši, ktorá k nám zasahovala z alpskej oblasti. Jej sila síce slabne, ale dnes sa bude ešte naše územie nachádzať vo vyššom tlaku vzduchu.

Máme pred sebou ďalší slnečný deň

A to znamená, že je pred nami ďalší pekný slnečný deň. Na začiatku pracovného týždňa sa budú teploty udržiavať v intervale od +25 °C do +30 °C, na severe len do +23 °C.

Slabé zrážky sa v pondelok vyskytnú len výnimočne. Nebude nám to kaziť ani nepríjemný vietor, ten bude fúkať od severozápadu až severu rýchlosťou len do 20 km/h. 

Predpoveď počasia na pondelok

Posledný júnový týždeň sa začne pekným letným počasím. Na západnom Slovensku bude dnes krásne slnečné alebo len málo oblačné počasie. Teplota sa bude pohybovať od +26 °C do +30 °C. 

Aj na strednom Slovensku bude dnes obloha jasná až polooblačná. Len výnimočne môže spadnúť zopár kvapiek. Teplota vystúpi od +22 °C do +29 °C. 

Pondelok sa aj na východnom Slovensku začne slnečným počasím alebo len malou kopovitou oblačnosťou. Denná teplota sa bude pohybovať od +22 °C do +29 °C. 

Ak sa chystáte dnes na turistiku, tak počasie vám bude naklonené aj na horách. Bude slnečno alebo len malá kopovitá oblačnosť s oteplením. Vo výške 1 500 m sa bude teploty pohybovať nad +15 °C. 

Dnešné teplé a slnečné počasie si užite, pretože už zajtra by mal cez naše územie postupovať ďalší studený front, ktorý prinesie opäť aj búrky. Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni si môžete pozrieť našu dennú predpoveď počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd