Pred nami je posledný slnečný a teplý deň. Už popoludní sa počasie od západu začne zhoršovať

Dominik Cenkner

Ako sa hovorí, všetko sa raz skončí a platí to aj v prípade stabilného počasia. Dnes nás totiž čaká posledný slnečný a teplý deň. V popoludňajších hodinách sa počasie od západu začne zhoršovať.

Počasie u nás v prvej polovici týždňa ovplyvňovala tlaková výš, vďaka ktorej sme mali na našom území ustálený charakter počasia. Prevládala jasná až polooblačná obloha a aj teploty boli počas dňa príjemné, na väčšine územia vystúpili nad +20 °C.

Včera sa už naše územie nachádzalo medzi dvoma tlakovými útvarmi. Medzi tlakovou výšou so stredom nad západným Ruskom a oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou. Aj teploty boli príjemné.

V Slovenskom Grobe vystúpila teplota popoludní až na +25,3 °C. K tejto hodnote mali blízko aj ďalšie miesta na Slovensku.

 

Posledný slnečný a teplý deň

Séria stabilného a priaznivého počasia sa dnešným dňom končí. Medzi tlakovou výšou nad východnou Európou a oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západnou a strednou Európou k nám začne od juhovýchodu a juhu prúdiť o niečo vlhší vzduch.

Spočiatku teda ešte bude prevládať jasné až polojasné počasie, ale postupne, v popoludňajších hodinách, sa situácia začne meniť. Na západe a postupne aj na ostatnom území, pribudne aj oblačnosť, z ktorej sa budú vyskytovať slabé prehánky.

Denné teploty vystúpia od +18 °C do +23 °C. O niečo teplejšie bude na juhu stredného a východného Slovenska, kde sa očakáva teplota okolo +25 °C.

Fúkať bude prevažne východný až juhovýchodný vietor s rýchlosťou 3 až 10 m/s. V nárazoch, najmä na západe, okolo 14 m/s.

V piatok udrú búrky

Ešte výraznejšia zmena v počasí nastane v piatok. To nás zasiahnu až dve vlny búrok.

Tie majú byť aj intenzívne a môžu spôsobovať škody. Viac informácií sme vám priniesli v tomto článku.

 

Čo nás čaká počas víkendu a vlastne až 15 dní vopred prezrádza naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd