Pred nami je posledný víkend tohtoročnej zimy. Zimné počasie nás však rozhodne nečaká

Dominik Cenkner

V pondelok 20. marca o 22:24 h nastane jarná rovnodennosť. Tento víkend, do ktorého sme sa zobudili, je preto posledným v tohtoročnej zimnej sezóne. Aké počasie nás čaká?

Začnime sobotou. Od severovýchodu bude do našej oblasti zasahovať okraj tlakovej výše. Jej stred sa nachádza nad západným Ruskom. 

Po jej zadnej strane k nám bude prúdiť teplejší vzduch od juhu až juhozápadu. Čo to znamená v praxi?

Sobota prinesie zväčša jasné až polooblačné počasie. V západnej časti územia bude prechodne až oblačno. 

Maximálne denné teploty vystúpia v rozmedzí od +10 °C do +15 °C. V niektorých oblastiach, najmä na Spiši a Horehroní bude ojedinele chladnejšie.

Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s. Na strednom Slovensku sa na niektorých miestach očakáva slabý vietor.

V nedeľu pribudne oblačnosť, ale stúpne teplota

Nad našou oblasťou bude tlak vzduchu klesať. V priebehu nedele potom začne do strednej Európy zasahovať od severu brázda nízkeho tlaku vzduchu. 

Oproti sobote tak pribudne oblakov, očakáva sa polojasná až oblačná obloha. Len miestami bude prechodne aj malá oblačnosť.

Bude však teplo, keďže teploty budú ďalej stúpať. Nedeľné maximá sa budú pohybovať na úrovni od +12 °C do +17 °C. 

Výraznejšie sa nezmení ani vietor. Treba však počítať s tým, že v nárazoch bude dosahovať rýchlosť okolo 15 m/s, čo je približne 55 km/h.

Posledný víkend tohtoročnej zimnej sezóny tak bude mať od poriadnej zimy skutočne ďaleko. Zima sa o návrat nepokúsi ani v priebehu nasledujúcich dní. Viac sme vám prezradili v tomto článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd