Predpoveď na nedeľu vás poteší. Pripravte sa na mimoriadne teplé počasie

Predpoveď na nedeľu vás poteší. Pripravte sa na mimoriadne teplé počasie
Veronika Sádovská

Tento víkend k nám prúdi mimoriadne teplý vzduch od juhozápadu, ktorý prináša nadpriemerné teploty. Už včera sme zaznamenali letný deň a dnes pôjdu teploty ešte vyššie. Nezabudnite si doma slnečné okuliare.

Nad Rumunskom mohutnie tlaková výš a po jej okraji od juhozápadu k nám bude dnes prúdiť mimoriadne teplý vzduch. V niektorých oblastiach dosiahneme až letné teploty. Ortuť teplomera sa bude blížiť k hranici +30 °C.

Čaká nás jasná nedeľa

Počas včerajšieho dňa sme mali síce teplo, ale nad Slovenskom sa ešte zdržovala oblačnosť z rozpadajúceho sa frontu. To sa počas noci zmenilo, obloha sa vyjasnila alebo pomaly vyjasňuje a takto to ostane počas celého dnešného dňa.

 

Zrána sa ešte ojedinele môžu tvoriť hmly, ktoré sa ale rýchlo rozplynú a privíta nás slnečné a teplé počasie. Dnes určite nezabudnite slnečné okuliare a v niektorých oblastiach sa zíde aj krém s ochranným faktorom.

Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať od +20 °C na severovýchode až po letných +27 °C na juhozápade Slovenska. Najvyššie teploty očakávame v okolí hlavného mesta.

Maximálne teploty v nedeľu 7. apríla
Maximálne teploty v nedeľu 7. apríla, imeteo

Vietor utíchne

Už včera na Slovensku ustával mimoriadne silný vietor, ktorý sme tu mali počas uplynulých dní. Aj dnes by mal fúkať len slabý južný vietor, ktorý len posilní pocit tepla.

Teploty na horách budú na túto ročnú dobu mimoriadne vysoké a to od 1 500 vystúpia na +14 °C. Tento nádherný víkend priam volá po výletoch v prírode. Nezabúdajte ale na správne oblečenie, obuv a správanie sa na turistických chodníkoch. Buďte ohľaduplní voči prebúdzajúcej sa prírode.

 

Vysoké teploty budú pokračovať aj v nasledujúce dni. Podrobnú predpoveď počasia pre vaše mesto môžete nájsť tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd