PREDPOVEĎ počasia nás poteší aj dnes. Dokedy si budeme užívať teplo a slnko?

PREDPOVEĎ počasia nás poteší aj dnes. Dokedy si budeme užívať teplo a slnko?
Ema Bazhaykin

Posledné dni nám dopriali stabilné počasie s množstvom slnečného svetla a príjemnými teplotami. Na pekný deň sa môžeme tešiť aj v utorok, skoro nás však už čaká zmena.

Začiatok pracovného týždňa začal veľmi príjemným počasím. Jasná obloha s maximálnymi dennými teplotami do +25 °C a slabším vetrom uľahčil štart do pracovných povinností snáď každému. Inak tomu nebude ani dnes. 

Okraj tlakovej výše, ktorý do našej oblasti naďalej zasahuje od severu až severovýchodu, sa postará aj v utorok o stabilné počasie, ktoré bude trvať do stredu týždňa.

Aké počasie nás čaká v utorok?

V utorok bude jasno až polooblačno. Zväčšená oblačnosť sa vyskytne v horských oblastiach a prehánky očakávame len výnimočne. 

 

Bude opäť príjemne teplo, najvyššia denná teplota dosiahne + 20°C až +25 °C, na Orave a pod Tatrami +18 °C. Na horách v nadmorskej výške 1 500 metrov sa bude denná teplota pohybovať okolo +11 °C.

Dobrý pocit z príjemného tepla nám nezoberie ani vietor, keďže bude fúkať len slabý, na juhozápade prevažne juhovýchodný rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Rovnako stabilné počasie očakávame aj v stredu, potom sa však situácia začne meniť.

Druhá polovica týždňa poteší skôr záhradkárov

Užívať si jarné lúče je síce príjemné, ale nie vždy praktické. Najmä záhradkári by po výdatných slnečných dňoch uvítali, keby už dážď polial záhradu namiesto nich. Toto želanie by sa im mohlo splniť už v polovici týždňa.

 

V druhej polovici týždňa sa tlaková výš stiahne a prestane mať vplyv na počasie v Európe. Od štvrtku sa teda môžeme pripraviť na zrážky a búrky.

Do našej oblasti sa budú dostávať jednotlivé frontálne vlny, ktoré spoločne s brázdou nižšieho tlaku vzduchu prinesú premenlivé, daždivé a lokálne aj búrlivé počasie, ktoré môže byť miestami nebezpečné. Viac o avizovanom búrlivom počasí nájdete v tomto článku.

O presnom vývoji počasia a búrok vás budeme informovať aj nasledujúce dni. Vývoj počasia deň pod dni si pozrite TU >>>.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd