Pri lesných požiaroch na juhovýchode Turecka zahynulo najmenej 12 ľudí

Dominik Cenkner

Až 12 ľudí zahynulo a 78 utrpelo zranenia pri lesných požiaroch, ktoré v noci na piatok zachvátili niekoľko dedín na juhovýchode Turecka. Hasičom sa v sobotu podarilo požiar dostať pod kontrolu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na miestne médiá.

Požiar zachvátil dve oblasti medzi mestami Mardin a Diyarbakir. Vypukol v dôsledku spaľovania slamy a z dôvodu silného vetra sa rýchlo rozšíril, uviedol úrad miestneho guvernéra.

Turecké médiá v sobotu uviedli, že požiar je pod kontrolou a záchranné zložky ochladzujú spálené oblasti. Podľa televízie NTV pri požiari zahynulo aj mnoho zvierat, ktorým sa nepodarilo utiecť.

Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca v piatok neskoro večer uviedol, že mnohí zranení sú v kritickom stave a dve osoby museli byť v dôsledku zranení intubované.

 

Obetí pri požiaroch môže byť viac

Pálenie slamy je bežnou praxou poľnohospodárov a dedinčanov v strednej Anatólii po období zberu úrody. Približuje agentúra Reuters.

Lesný požiar vypukol v utorok aj v provincii Čanakkale na západe Turecka. Pre šíriaci sa požiar museli záchranári evakuovať obec v okrese Eceabat.

Došlo aj k čiastočnému zastaveniu lodnej dopravy. Stalo sa tak v rušnej úžine Dardanely.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd