Pri Žiline sa prepadla zem a vytvorila sa veľká trhlina. Na vine je počasie

Pri Žiline sa prepadla zem a vytvorila sa veľká trhlina. Na vine je počasie
Žilina Peter Minárik

Neďaleko Žiliny sa vo večerných hodinách prepadla po výrazných dažďoch zem a vytvorila sa veľká trhlina. Veľkú trhlinu zapríčinili výdatné zrážky, ktoré danú oblasť zasiahli v uplynulých hodinách.

V oblasti Malej Fatry sa v uplynulých dvoch dňoch vyskytli pomerne intenzívne zrážky. Spadlo tu od 30 do 50 mm zrážok a intenzívne zrážky zasiahli aj periférie mesta Žilina.

Premočená pôda v oblasti spôsobuje jej nestabilitu a už na niekoľkých miestach sa buď zosunula alebo prepadla. K zatiaľ najvážnejšiemu incidentu došlo včera večer pri meste Žilina, v mestskej časti Bytčica.

 

V Žiline sa prepadla pôda

V mestskej časti Bytčica sa vo večerných hodinách prepadla zem, čím došlo k poškodeniu obslužnej cesty, pri diaľničnom privádzači k mestu Žilina.

trhlina pri Žiline
trhlina pri Žiline, Michal Maňák

Najväčšia škoda je na samotnej ceste, ktorá sa doslova pretrhla a vytvorila sa prasklina o šírke až jedného metra.

Trhlina siaha až do neďalekej lúky, samotný diaľničný privádzač poškodený nie je. Toto prepadnutie zeme nespôsobilo nikomu zranenia, no na mieste zostalo uviaznuté jedno vozidlo. Dieru museli zasypať, aby sa vozidlo podarilo vyprostiť.

dieru zasypali
dieru zasypali, foto: Peter Heglas
 

Problémy aj na ďalších miestach

Premočená pôda spôsobila včera komplikácie aj v iných častiach severného Slovenska. Pôda sa prepadla vo Svrčinovci, či pri Tvrdošíne. K vážnejšiemu incidentu došlo na ceste smerom na Kubínsku hoľu, kde potok podmáčal krajnicu, ktorá sa zosunula do potoka. Ten sa následne rozvodnil a primátor musel vyhlásiť 3. povodňový stupeň.

Vplyvom výdatných zrážok začali na severe stúpať vodné toky, pričom napríklad už rieka Veselianka v Oravskej Jasenici dosiahla 1. povodňový stupeň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd