Pri Žiline sa zosunul svah a zasiahol auto. Na cestu spadli aj stromy

Pri Žiline sa zosunul svah a zasiahol auto. Na cestu spadli aj stromy
Zuzana Macháčová

Na Slovensku v posledných dňoch prevládalo daždivé počasie, ktoré začalo robiť problémy. Dnes dopoludnia sa pri Žiline zosunula pôda na cestu, ktorá zasiahla auto. 

Na Slovensku v posledných dňoch prevládalo daždivé počasie. Pôda je veľmi premočená po výdatnom daždi, ktoré zasiahlo naše územie v sobotu. 

Dnes dopoludnia sa zosunula pôda na cestu v obci Hričovské Podhradie. Ide o cestu tretej triedy III/2082, na ktorú spadla časť svahu s veľkými kameňmi a stromami.

Svah zasiahol auto

V tom čase išlo po ceste osobné auto, na ktoré sa zosunula pôda. Vozidlo riadila 45-ročná žena, tá sa našťastie nezranila. 

oto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Úsek cesty bol uzavretý približne do 13:00 hod. popoludní. Dopravu na mieste regulovala hliadka Policajného zboru až do odstránenia prekážok.

Na miesto, kde sa zosunula pôda, privolali na pomoc aj hasičov zo Žiliny, ktorí pomáhali pri odstraňovaní zosunutých kameňov, hliny a stromov. Polícia neskôr informovala, že úsek je už sprejazdnený.

Aj v sobotu sa zosunul svah

V sobotu, kedy na našom území výdatne pršalo sa tiež zosunul svah pri Obci Baláže v smere z Priechodu. Pôda s bahnom úplne zaliali cestu medzi obcami, tá bola na nejaký čas tieť neprejazdná.

Našťastie, v daný moment neprehádzalo žiadne vozidlo, nikto sa nezranil. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd