PRVÉ INFO: Mieria na nás BÚRKY. Kedy ich čakať a kde udrú ako prvé?

PRVÉ INFO: Mieria na nás BÚRKY. Kedy ich čakať a kde udrú ako prvé?
Peter Minárik

Dnes k nám bude vrcholiť príjemné, letné počasie. Po šnúre slnečných a teplých dní, nás dnes čaká posledný takýto deň. Príjemné počasie bude spočiatku panovať aj zajtra, no na západe krajiny už v priebehu popoludnia hrozia búrky, ktoré prinesú na naše územie zmenu v doterajšom charaktere počasia.

Už niekoľko dní zažívame na našom území stabilné, slnečné a mimoriadne teplé počasie. Teploty, ktoré sa aktuálne vyskytujú na našom území už niekoľko dní sú veľmi nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom je takéto počasie o 6 až 8 °C teplejšie.

Dnes začne toto teplé a slnečné počasie na našom území vrcholiť. Tlaková výš, ktorá sa rozkladá nad východnou Európou a do našej oblasti pumpuje od juhu teplý vzduch sa odsunie a uvoľní priestor postupujúcemu studenému frontu.

Ten už dnes začne ovplyvňovať počasie v našej oblasti, no priamo na našom území dnes ešte nič nehrozí. Inak však tomu bude zajtra, kedy sa objavia prvé búrky.

Dnes slnečno, zajtra už pozor na búrky

Utorok sa bude na našom území stále niesť v znamení slnečného a teplého počasia, pri ktorom sa maximálne denné teploty vyšplhajú na +25 až +32 °C.

V priebehu dnešného dňa si tak užite ešte letné aktivity pri vode a v prírode. Zajtrajšie počasie bude pekné len na strednom a východnom Slovensku, kde ešte nič nehrozí, no na západe krajiny sa už popoludní začne počasie zhoršovať. Na vine je postupujúci studený front, na ktorom sa budú tvoriť búrky, pričom prvá vlna búrok čaká západné časti nášho územia už zajtra.

Búrky sa ozvú počas stredajšieho popoludnia

Dnes popoludní sa prvé búrky začnú tvoriť nad Nemeckom, prípadne v alpskej oblasti. Počas stredy bude mimoriadne búrlivo už v celom Česku, v Rakúsku, na západe Poľska a v priebehu popoludnia hrozia prvé búrky aj na našom území.

Pokojné počasie bude najskôr narušené na západe a severozápade krajiny, kde sa zajtra v druhej časti popoludnia začnú objavovať búrky.

Na strednom a východnom Slovensku by malo byť zajtra ešte prevažne pokojné počasie, no v noci zo stredy na štvrtok sa počasie začne meniť aj tu.

V priebehu štvrtka už počítajte s búrkami na mnohých miestach nášho územia a k búrkam sa pridá aj ochladenie. V ktorých regiónoch Slovenska treba počítať s búrkami a kedy sa tak stane nájdete na ďalšej strane TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd