Ráno príde PRVÉ SNEŽENIE do viacerých častí Slovenska. Snežiť bude v Bratislave aj na západe

Ráno príde PRVÉ SNEŽENIE do viacerých častí Slovenska. Snežiť bude v Bratislave aj na západe
Peter Minárik

Teploty na našom území začínajú klesať a pred nami je mrazivá noc. Po mrazivej noci však nad naše územie príde frontálny systém, ktorý na naše územie prinesie sneženie. Prvé sneženie sa očakáva aj v nížinách.

Slovensko čaká v nadchádzajúcich hodinách snehová nádielka, ktorá poteší milovníkov zimy, mrazov a snehu. Mnohé oblasti nášho územia totiž čaká prvé sneženie.

Sneženie k nám dorazí po mrazivej noci, ktorú máme pred sebou. Táto mrazivá noc pripraví vhodné podmienky pre ranné a dopoludňajšie komplikácie a vytvorí základ pre vytvorenie snehovej pokrývky.

Ráno bude mrazivé

Pred nami máme noc, ktorá na celé naše územie prinesie teploty, ktoré sa budú pohybovať od 0 do -7 °C.

Mrznúť by malo prakticky na celom našom území, no výnimkou bude krajný západ. V oblasti Malaciek, Bratislavy, Trnavy, či Dunajskej Stredy by malo byť najteplejšie a teploty sa budú pohybovať okolo +1 °C.

Prvé sneženie príde do Bratislavy a na Záhorie

Prvé zrážky sa nad naše územie začnú nasúvať s východom Slnka. Prinesie ich frontálny systém, ktorý sa bude presúvať cez Slovensko a ako prvý nás ovplyvní teplý front.

Najkomplikovanejšia situácia na predpoveď je v oblasti krajného západu. Očakávame tu síce, že aj do Bratislavy prídu snehové vločky, ale tie by nemali spôsobiť problémy a naviac v centre mesta, ako aj v ďalších oblastiach západného Slovenska sa do sneženia začne miešať dážď. Ak aj bude snežiť, tak sneženie pomerne rýchlo prejde do dažďa.

Vytvorenie snehovej pokrývky sa v Bratislave a na krajnom západe skôr neočakáva. Poprašok snehu sa môže vytvoriť len vo vyšších polohách nad 200 m n.m ako Lamač, či Koliba a podobne to bude aj na západe Slovenska.

Sneženie bude výsadou vyšších oblastí

Na nový sneh sa môžu tešiť hory, ako napríklad Malé Karpaty. Na juhu Záhoria a v západnej časti Podunajskej nížiny sa skôr očakáva dážď. Snežiť by malo až vo východnej časti západného Slovenska.

Hranica medzi dažďom a snežením bude niekde v oblasti Trnavy a Nitry. Ak tak žijete východne od týchto regiónov, tak prvé sneženie je viac menej isté.

Na západnom Slovensku to so skupenstvom zrážok bude premenlivé, no oveľa jasnejšia je predpoveď pre východné a stredné Slovensko. Na takmer celom strednom Slovensku by malo snežiť. Na východe sa zrážky očakávajú až popoludní a tiež by malo snežiť.

Sneženie však na Slovensku bude v nedeľu len dočasné, no bude dostatočné na to, aby spôsobilo problémy na cestách. Nezabúdajte, tak, že na cestách bude šmykľavo aj vplyvom mínusových teplôt.

Slovensko tak o pár hodín čaká prvé sneženie aj v nížinách. Detailnejšie informácie o tom v ktorých okresoch bude snežiť a v ktorých sa sneženie neočakáva, ako aj podrobnejšie mapy nájdete na ďalšej strane >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd