Séria mrazivých dní pokračuje. Teploty do rána klesli na -23 °C. Bude naďalej slnečno, no veľmi chladno

Séria mrazivých dní pokračuje. Teploty do rána klesli na -23 °C. Bude naďalej slnečno, no veľmi chladno
Veronika Salayová

Na Slovensku od nedele prevláda veľmi chladné a veterné počasie. Dnešok bude slnečný, no veľmi chladný. Snehu sa ešte nedočkáme. 

Zmena počasia, ktorá nastala v priebehu nedele, bola veľmi výrazná a priniesla diametrálne odlišné počasie. Kým vianočné a povianočné dni boli nadpriemerne teplé, v týchto dňoch zazívame, naopak, mimoriadne chladné dni a noci.

Zatiaľ čo ešte v nedeľu komplikovalo počasie sneženie a mrznúce zrážky, tento týždeň sa k slovu dostávajú mrazivé teploty a veľmi silný vietor, ktorý spôsobuje na našom území aj škody

Veľmi chladné ráno

Arktický vzduch tlačí teploty nadol a mimoriadne chladno je najmä v noci a ráno. Dnes o 6.00 hod. v Červenom Kláštore klesla teplota až na -22,7 °C. Veľmi chladno bolo dnes ráno aj v iných lokalitách. Napríklad v Liesku klesla teplota na -19,2 °C, v Rabči na -18,8 °C a v Podolínci -17,9 °C. 

Utorok prinesie na naše územie slnečné počasie bez zrážok, no aj veľmi nízke teploty. Dnes vystúpi teplota nad nulu len v južných okresoch, na zvyšku Slovenska sa očakáva celodenný mráz s teplotou od -5 do -1 °C. 

Pozor, dnešok bude ešte veterný. Nad pásmom lesa hrozí víchrica, čiže v horách dnes veľmi opatrne. Od stredy sa vietor na našom území upokojí a veterné počasie pominie. 

Aj nasledujúcu noc ešte hrozí, že na severe Slovenska a najmä v mrazivých dolinách poklesnú teploty pod -20 °C, čo sú veľmi nebezpečné teploty pre dlhší pobyt v exteriéri. Veľmi ľahko totiž dôjde k omrzlinám. Takéto nízke teploty sú nebezpečné nielen pre ľudí, ale aj zvieratá. 

Chlad a mráz naďalej

Ďalšie dni sa budú niesť v podobnom charaktere počasia ako ten dnešný. Denné maximá sa budú pohybovať v rozmedzí od -5 do +3 °C. Nasledujúca noc bude ešte veľmi chladná, ďalšie dni sa nočné mrazy zmiernia. 

Bude naďalej prevládať jasné a slnečné počasie s minimom zrážok a bude veľmi chladno. Viac o vývoji denných a nočných teplôt na zvyšok týždňa sa dozviete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd