Séria zemetrasení pokračuje. V piatok sa zem triasla aj v Českej republike

Séria zemetrasení pokračuje. V piatok sa zem triasla aj v Českej republike
Dominik Cenkner

Taiwan, New York, ale aj Jeseník v Českej republike. Tieto mestá, resp. oblasti spája skutočnosť, že sa v nich v uplynulých hodinách vyskytlo zemetrasenie.

Zemetrasenie s magnitúdou 7,4 zasiahlo v stredu ráno východné pobrežie Taiwanu, pričom si vyžiadalo najmenej deväť mŕtvych a stovky zranených. Išlo o najsilnejšie otrasy aké ostrov zasiahli za posledné štvrťstoročie.

 

Jav, ktorý sa v poslednom čase vyskytuje čoraz častejšie, zaznamenali aj v americkom New Yorku v piatok dopoludnia miestneho času (10:23 h). Dosiahlo magnitúdu 4,8 a otrasy cítili aj v širokom okolí „Veľkého jablka“. V tomto prípade išlo o tretie najväčšie zemetrasenie zaznamenané v tejto oblasti za posledných 50 rokov, podľa údajov americkej geologickej služby USGS.

Rovnako tak včera, v piatok 5. apríla sa zem triasla aj u našich susedov v Českej republike. Informáciu priniesol portál pocasi.cz na sociálnych sieťach s odkazom na makroseizmický dotazník Geofyzikálneho ústavu Českej akadémie vied.

Podľa dostupných údajov k zemetraseniu došlo krátko po 17. hodine. Epicentrum sa nachádzalo neďaleko obce Ostružná v Jeseníku.

Otrasy dosiahli silu 2,1 magnitúdy. Žiadne škody tak hlásené neboli.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd