Sever zasiahne v stredu vlna sneženia. Napadnúť môže aj 20 cm

Ľubomír Franko

Naše územie čaká nepriaznivé počasie. Rozsiahla tlaková níž prinesie cyklonálne počasie a s ním spojené početné zrážky. Zatiaľ čo najbližšie dni sa očakáva prevažne dážď, v druhej polovici týždňa môžu na severe Slovenska napadnúť centimetre nového snehu.

Tohtoročný február sme pozorovali na Slovensku typické jarné počasie. Len málokedy sme zaznamenali dni chladnejšie ako býva zvykom a február by mal ako celok skončiť rekordne teplý. 

Typické zimné počasie sme takmer nepozorovali a vpády studeného vzduchu boli len prechodné. O to viac nás tešia správy o snežení, aj keď vieme že sa sneh neudrží.

V druhej polovici nasledujúceho týždňa očakávame na mnohých miestach výdatné zrážky. Po výdatných lejakoch, ktoré naše územie zasiahnu v stredu, sa začne na severe ochladzovať a dážď prejde do sneženia.

Modely momentálne počítajú s 10 až 20 cm nového snehu, no na horách to môže byť aj podstatne viac.

Výška snehu v piatok na obed
Výška snehu v piatok na obed

Ešte je priskoro hovoriť o hranici sneženia či o konkrétnych číslach. Môžeme ale povedať, že v závere nasledujúceho pracovného týždňa sa aspoň do niektorých oblastí môže vrátiť zima. 

Predpoveď snehových zrážok si môžete pozrieť aj na našom webe. Stačí prejsť na túto stránku a do vyhľadávania zadať požadovanú lokalitu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd