Slovensko čaká neskutočné teplo. Neuveríte, kam sa až teploty dostanú

Slovensko čaká neskutočné teplo. Neuveríte, kam sa až teploty dostanú
Peter Minárik

Naše územie má pred sebou veľmi teplé dni. Teploty sa môžu vyšplhať na také hodnoty, že bude postačovať krátke tričko a to je len začiatok februára.

Od víkendu zažívame na našom území veľmi teplé počasie, ktoré sa naviac v nadchádzajúcich dňoch ešte zvýrazní. Teploty totiž ešte „naberú grády.“

Do našej oblasti sa aktuálne dostáva teplý vzduch od západu a toto prúdenie by sa malo v nadchádzajúcich hodinách zmeniť na ešte teplejšie, juhozápadné prúdenie.

Teploty sa dostanú nad +15 °C

Už v nedeľu, ale aj včera sme na juhozápade Slovenska zaznamenali teploty, ktoré sa šplhali k hranici +15 °C, no už dnes môžu teploty túto hranicu aj prekonať.

 

Pri jasnom až polooblačnom počasí, ktoré sa dnes čaká sa dostanú teploty na +10 až +16 °C. Chladnejšie bude ešte pod Tatrami, kde bude pod +10 °C.

Veľmi teplé počasie však naše územie čaká aj v priebehu zajtrajšieho dňa, kedy by sa v najteplejších regiónoch na juhozápade mohli dostať teploty až na +17 °C.

Výraznejšie ochladenie až v závere týždňa

Celý tento týždeň by mal prinášať na naše územie nadpriemerne vysoké teploty a k miernemu ochladeniu by malo dôjsť až v závere tohto týždňa.

 

Zatiaľ však pôjde len o symbolické ochladenie. Teploty sa znížia len zhruba o 3 až 4 °C na maximálne denné teploty od +7 do +13 °C.

Vo vyhliadke je však aj oveľa výraznejšie ochladenie, ktoré by mohlo byť natoľko výrazné, že na naše územie vráti sneh aj mrazy. Kedy by k tomuto ochladeniu malo dôjsť sa dočítate v tomto článku >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd