Sobota prinesie opäť premenlivé aprílové počasie. Môžu sa vytvoriť aj búrky

Sobota prinesie opäť premenlivé aprílové počasie. Môžu sa vytvoriť aj búrky
Zuzana Macháčová

Bláznivé aprílové počasie sa predvádzalo v plnej paráde počas piatka. Aké plány si môžeme vďaka počasiu pripraviť na víkend?

Počasie sa počas piatkového dňa zhoršilo vďaka postupujúcemu frontálnemu systému, ktorý je spojený s tlakovou nížou. Tá sa presúvala zo Severného mora nad Nemecko. Cez víkend sa bude táto tlaková níž nad strednou Európou vypĺňať a na naše územie prinesie opäť premenlivé počasie aj so zrážkami. 

Zrážky sa vyskytnú aj naďalej

Teploty počas soboty vystúpia od +6 °C do až do +14 °C. Nie veľmi dobrou správou je, že pršať bude na viacerých miestach a zhruba od nadmorskej výšky 700 m a vyššie bude aj snežiť. Vietor zafúka postupne od západu rýchlosťou do 25 km/h. 

 

V roku 1997 bolo 20. apríla v Bratislave bielo. Apríl bol v tom roku mimoriadne studený. Dnes bude tiež chladno, sneh nás však na väčšine územia, našťastie, nezasype.

Ak niekam pôjdete, nezabudnite si dáždniky. Na západnom Slovensku bude dopoludnie daždivé. Počasie sa upokojí až popoludní, kedy sa oblačnosť zmenší. Teplota vystúpi od +10 °C od +14 °C. 

Počasie na sobotu

Zatiahnutú oblohu na viacerých miestach aj s dažďom budú mať obyvatelia stredného Slovenska. Nie sú tu vylúčené ani slabšie búrky, podobné tým včerajším. Aj tu sa popoludní oblačnosť zmenší. Teploty sa budú pohybovať od +10 °C do +13 °C. 

Dobrou správou pre východ Slovenska je, že tam bude dnes najmenej zrážok. Častejšie sa vyskytnú len v severnejších častiach. Obloha aj tam bude väčšinou pod mrakom, ale neskôr popoludní sa vyjasní. Teplota vystúpi od +7 °C od +13 °C. 

 

Ak sa chystáte na hory, tak počas noci tam napadol nový sneh, ojedinele až do výšky 20 cm. Snežiť bude aj počas dňa, kedy môže napadnúť do 5 cm nového snehu. Počas dňa bude na horách väčšinou zamračené a situácia sa upokojí až k večeru, preto si dávajte pozor. Vo výške 1 500 m n. m. sa ochladí na -2 °C. 

Ak vás zaujíma vývoj počasia na ďalší víkendový deň, tak si pozrite našu dennú predpoveď počasia TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd