Stabilné počasie na Slovensku pokračuje. Bude teplo a takmer bez zrážok. Potom príde ZMENA

Stabilné počasie na Slovensku pokračuje. Bude teplo a takmer bez zrážok. Potom príde ZMENA
Veronika Salayová

Po peknom víkende nás čaká aj príjemný začiatok nového pracovného týždňa. Stabilné počasie však na Slovensku dlho nevydrží a už o pár dní sa prihlási o slovo zmena.

Stabilné počasie bude na Slovensku pokračovať aj v prvej polovici týždňa. Čakajú nás slnečné dni s príjemnými teplotami a s málo zrážkami.

Od severu až severovýchodu bude do našej oblasti naďalej zasahovať okraj tlakovej výše so stredom nad Baltským morom, neskôr nad pohraničím Bieloruska a Ruska.

Aké počasie bude v pondelok?

Pondelok bude prevládať jasné počasie s teplotami do +25 °C a dnes sa ani zrážok, ani silného vetra nemusíte obávať. Ráno hrozí ešte lokálna hmla, takže na cestách si dajte pozor.

 

Podobne bude aj počas nasledujúcich dní. Bude taktiež veľmi príjemne a teploty budú dosahovať jarné až letné hodnoty. O toto stabilné počasie sa naďalej postará tlaková výš, ktorá k nám bude zasahovať z východnej Európy.

Počas utorka aj stredy bude prevládať jasné počasie s teplotami do +25 °C, no ojedinele sa môžu objaviť aj prehánky. Pozor si treba dať v noci v severných okresoch na prízemný mráz. 

V strede týždňa príde zmena počasia

V druhej polovici týždňa však nastane zmena, keďže tlaková výš sa stiahne a prestane mať vplyv na počasie v Európe. Od štvrtku sa teda musíme pripraviť na zrážky a búrky.

Do našej oblasti sa budú dostávať jednotlivé frontálne vlny, ktoré spoločne s brázdou nižšieho tlaku vzduchu prinesú premenlivé, daždivé a lokálne aj búrlivé počasie.

 

Od štvrtku nás teda čakajú zrážky, ktorých bude aj viac. Spolu so zrážkami sa pripravte aj na príchod búrok, ktoré môžu byť aj nebezpečné. Viac o avizovanom búrlivom počasí nájdete v tomto článku.

O presnom vývoji počasia a búrok vás budeme informovať aj nasledujúce dni. Vývoj počasia deň pod dni si pozrite TU >>>.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd