Stred týždňa výraznú zmenu počasia neprinesie. Aj dnes počítajte s dažďom

Stred týždňa výraznú zmenu počasia neprinesie. Aj dnes počítajte s dažďom
Veronika Sádovská

Tento pracovný týždeň je zamračený, upršaný, avšak nadpriemerne teplý a inak to nebude ani dnes. Charakter počasia sa nezmení a teda aj dnes budete potrebovať dáždnik.

Od severovýchodu k nám zasahuje brázda nízkeho tlaku vzduchu, ktorá ale ovplyvňuje hlavne vyššie vrstvy ovzdušia. Ďalej na východ bude aj dnes postupovať oklúzny front, ktorý prináša zrážky.

Teploty budú znova stúpať

Aj počas dnešného dňa bude nadpriemerne teplo. Najvyššie denné teploty vystúpia na západnom Slovensku až na +12 °C, na východe do +11 °C a na strednom Slovensku do +8 °C.

 

Oblačnosti bude aj dnes dosť a napriek zamračenému počasiu a zrážkam bude pocitovo naozaj teplo. Podporovať tento pocit tepla bude aj južný až juhozápadný vietor, ktorý bude fúkať rýchlosťou do 20 km/h.

Dáždnik ako povinná výbava

Ako sme si už od pondelka zvykli, ani dnes to nebude výnimka, povinnou výbavou, ak sa chystáte von, do školy či práce, bude dáždnik. Pršať dnes bude spočiatku len ojedinele, ale postupom dňa sa rozprší hneď na viacerých miestach.

Zrážky však nebudú intenzívne a tak ako včera rátajte s maximálnym úhrnom len pár milimetrov. Vo vyšších polohách pribudnú len približne 3 centimetre nového snehu.

 

Hranica sneženia ostáva na západnom a strednom Slovensku vo výške 900 metrov a na východe sa dvihne na 1 000 metrov nad morom.

Podobný charakter počasia bude na našom území panovať ešte počas celého tohto týždňa. O pár dní však môže prísť zmena. Dočkáme sa aj snehu? Dočítate sa tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd