Streda výraznejšiu zmenu počasia neprinesie. Naďalej bude teplo a tešiť nás budú aj slnečné lúče

Streda výraznejšiu zmenu počasia neprinesie. Naďalej bude teplo a tešiť nás budú aj slnečné lúče
Dominik Cenkner

Nachádzame sa v strede pracovného týždňa, ktorý sa doposiaľ nesie v znamení stabilného počasia. Ani streda tak v tomto prípade nebude výnimkou.

Počasie u nás v pondelok i v utorok ovplyvňovala tlaková výš, vďaka ktorej sme mali našom území ustálený charakter počasia. Prevládala jasná až polooblačná obloha a aj teploty boli počas dňa príjemné, na väčšine územia vystúpili nad +20 °C.

Idylku v počasí kazia len noci, kedy sa vyskytuje prízemný mráz. Stalo sa tak aj dnes, za presnými údajmi si ešte musíme počkať.

Počasie v stredu 15. mája

Naše územie sa dnes bude nachádzať medzi dvoma tlakovými útvarmi. Medzi tlakovou výšou so stredom nad západným Ruskom a oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou.

 

Streda preto prinesie prevažne jasnú až polooblačnú oblohu. Popoludní sa môže v horských oblastiach oblačnosť zväčšiť a tam sa očakávajú výnimočne prehánky.

O výdatné zrážky nepôjde. Očakáva sa, že spadne do 2 mm zrážok.

Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +20 °C do +25 °C. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, a to okolo +18 °C.

Fúkať bude prevažne slabý, na juhozápade prevažne juhovýchodný vietor. Ten bude dosahovať rýchlosť 3 až 8 m/s.

Zmena počasia je na dosah

Už vo štvrtok medzi tlakovou výšou nad východnou Európou a oblasťou nízkeho tlaku nad západnou a strednou Európou k nám od juhovýchodu až juhu začne prúdiť o niečo vlhší vzduch. Najmä na západe sa preto očakávajú prehánky. Aj teploty o niečo poklesnú.

V piatok sa už očakáva výraznejšie ochladenie. Na mnohých miestach treba počítať s prehánkami, dažďom a vrátia sa aj ojedinelé búrky.

 

Aký nás čaká víkend? To už prezrádza naša predpoveď počasia, ktorá ponúka informácie až na 15 dní vopred.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd