TRAGÉDIA v Poľsku: Len 14-ročné dievčatko hodiny mrzlo pri supermarkete. Nikto jej nepomohol

TRAGÉDIA v Poľsku: Len 14-ročné dievčatko hodiny mrzlo pri supermarkete. Nikto jej nepomohol
Dominik Cenkner

V Poľsku zomrelo na podchladenie 14-ročné dievča, ktorému cestou do školy prišlo nevoľno a niekoľko hodín sedela pred obchodom v centre mesta Andrychówa na juhu krajiny. Nikto z mnohých okoloidúcich jej nepomohol.

Okoloidúcich podľa poľských médií nenapadlo, že by dievčaťu s telefónom v ruke mohlo niečo byť, píšu poľské médiá. Dievča v utorok ráno zavolalo svojmu otcovi, že je jej zle a nevie, kde je. Potom už sa s ňou rodine nepodarilo nadviazať kontakt.

Otec po niekoľkých hodinách, keď dievča hľadal sám, požiadal o pomoc políciu. Len 14-ročné dievčatko sedelo pri supermarkete neďaleko autobusovej zastávky, kde je cez deň veľa ľudí.

Až v skorom popoludní si ju, keď už bola v bezvedomí, všimol istý muž. Odniesol ju do supermarketu a zavolal sanitku.

Lekári sa ju snažili zachrániť

Dievča následne previezli do jednej z krakovských nemocníc. Lekári následne zistili, že jej telesná teplota klesla na 22 stupňov. V stredu dievča zomrelo.

Zdravotníci naliehajú na ľudí, aby neboli ľahostajní, keď uvidia niekoho sedieť alebo dokonca ležať na snehu. Vyzývajú ich, aby sa dotyčného opýtali, či je v poriadku a následne, ak nie je a nevedia mu pomôcť sami, zavolali pomoc. 

Doslova jediným oslovením môžete niekomu zachrániť život. Zvládne to každý. 

Teploty klesnú k -20 °C

Aj na Slovensku už niekoľko dní panuje typické zimné počasie. Problémy robilo sneženie, ale aj mrznúci dážď. 

Už v priebehu dnešného dňa sa k tomu pridá aj výrazné ochladenie. Citeľné bude najmä v noci, keď teploty klesnú aj pod -20 °C. Viac informácií nájdete v tomto článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd