V Európe aj dnes hrozí veľmi nebezpečné počasie. Pozor na vznik tornád!

Veronika Salayová

Počasie je v Európe naďalej nebezpečné. Včerajšok sa zapíše do histórie, keďže naprieč Európou prešlo výrazné derecho. Aj dnes bude počasie nebezpečné, a to najmä v západnej časti Európy, kde hrozí aj vznik nebezpečných tornád − podmienky budú totiž ideálne. 

Slovensko v stredu zasiahli najplošnejšie a najintenzívnejšie búrky do začiatku roka, ktoré priniesol rozsiahly búrkový systém derecho.

Ten vznikol nad Francúzskom a naprieč Európou sa v stredu v poobedňajších hodinách dostal aj nad Slovensko. Derecho s tisíckami bleskových výbojov a veľmi silným vetrom napáchali škody v mnohých krajinách, vrátane Slovenska

Najhoršie búrky v Nemecku a Česku

Dnes takéto nebezpečné počasie pokračuje, a to najhoršie dnes čaká najmä dve európske krajiny, a to Nemecko a Česko. Silné búrky však zasiahnu aj Rakúsko a Švajčiarsko.

Zdroj: ESTOFEX
Zdroj: ESTOFEX

Riziko nepriaznivého počasia je vo štvrtok veľmi vysoké, pričom Nemecko a západné Čechy dnes poobede zasiahne silný dážď, búrky s krupobitím a nárazy vetra až do sily hurikánu. Navyše tu hrozí veľké riziko vzniku tornád, keďže podmienky pre ich vznik sú ideálne. 

Búrky dnes čakajú aj Slovensko, a to najmä na východe, a prinesú najmä výdatný dážď. Ďalšia vlna silných búrok príde počas noci a piatok bude na našom území opäť veľmi búrlivý. 

Na Slovensku udrú hlavne horúčavy

Dnes naše územie potrápia najmä horúčavy, ktoré budú na juhozápade atakovať hranicu +35 °C. Pozor na dusno a vysoký UV index.

Upozornenie na nebezpečnú smogovú situáciu pre prízemný ozón začal počas stredy platiť okrem Komárna aj v Bratislave, a to až do odvolania.

Situáciu ohľadom horúčav a búrok aj dnes sledujeme prostredníctvom nášho ONLINE prenosu, kde nájdete tie najaktuálnejšie informácie ohľadom počasia na Slovensku aj v Európe. Ostaňte s nami! 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd