VIDEO: Českú diaľnicu D55 zaplavilo. Niektoré autá stiahla voda

Veronika Salayová

Dnešné búrky stále naberajú na sile a prinášajú nebezpečné sprievodné javy. Prívalové zrážky dnes poobede zaplavili diaľnicu D55 na Morave − situácia na tomto úseku je veľmi nebezpečná. 

Búrky úradujú v Česku od skorých ranných hodín a aktuálne sú najsilnejšie. U našich susedov stihli narobiť nemálo problémov.

Búrky už stihli vyprodukovať minimálne dve tromby, pričom jedna bola pozorovaná pri Českých Budejoviciach a druhá pri Zlíne. 

Krupobitia s ľadovými krúpami do 1 cm sa objavili vo viacerých českých lokalitách, najmä v širšom okolí Brna.

Práve na Morave je aktuálne situácia ohľadom búrok v Česku najvážnejšia.

Situácia je nebezpečná

Prívalové zrážky zaplavila časť diaľnice D55, kde sa voda doslova valí diaľničným úsekom. Zjazd z diaľnice pri Otrokoviciach je plný vody a situácia na ceste je nebezpečná. 

Autá na diaľnici zastavujú, prípadne idú veľmi pomaly. Niektoré autá dokonca stiahla voda a ostali na diaľnici stáť. Situáciu už riadi polícia. 

Okrem toho hrozí na tomto úseku aj nebezpečný aquaplaning, kedy sa vozidlo v dôsledku vody na ceste stáva neovládateľné a vzniká veľké riziko kolízie. 

V meste Otrokovice je situácia veľmi vážna. Totiž nezaplavilo iba diaľničný úsek, ale voda sa valí aj v meste, zaplavuje polia a cesty. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd