VIDEO: Prívalové zrážky zasiahli aj Tornaľu. Rozvodnila sa rieka, zaplavilo záhrady

Ema Bazhaykin

Silné prívalové dažde sa dnes v poobedných hodinách prehnali južným Slovenskom. Obcou Gemer sa prehnala prívalová povodeň a rozbúrená rieka Slaná sa už valí aj Tornaľou a zaplavuje záhrady.

Počasie na Slovensku bolo dnes poriadne búrlivé. Búrky udreli najmä na strednom a východnom Slovensku. Najintenzívnejšie prívalové zrážky dnes popoludní úradovali na juhu Slovenska v oblasti Gemera.

Amatérska zrážkomerná stanica v severnej časti Tornale zaznamenal okolo 51 mm zrážok, v susedných dedinkách to bolo dokonca viac.

Najväčšie množstvo zrážok spadlo priamo v obci Gemer, podľa dát z amatérskych zrážkomerov to bolo 72 až 75 mm.

 

Obcou Gemer sa napokon v dôsledku intenzívnych zrážok prehnala prívalová povodeň. Zaplavilo niekoľko ulíc a dvorov, a malý potôčik sa premenil na dravú rieku.

Po silnej búrke zostali zaplavené a poškodené cesty. V oblasti aktuálne zasahujú hasiči, ktorí odčerpávajú zaplavené domy a záhrady.

Rozbúrená rieka Slaná sa aktuálne ženie aj mestom Tornaľa, ktoré leží južne od obce Gemer. Priamo v meste Tornaľa dnes podľa dát z amatérskych zrážkomerných staníc spadlo 51,5 mm zrážok.

Stúpajúca hladina rieky aktuálne zaplavuje ďalšie záhradkárske oblasti v okolí.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd